1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Peste 2.000 de concedieri, după ce Ungaria a interzis prin lege ca magazinele să fie deschise duminica

Peste 2.000 de persoane care lucrau în retail şi-au pierdut locurile de muncă până la sfârşitul lunii aprilie, ca rezultat al deciziei Parlamentului de la Budapesta de a interzice marilor magazine să fie deschise duminica, a raportat site-ul blokkk.com, citând datele publicate de Oficiul Central de Statistică (KSH), transmite site-ul portfolio.hu.

22 iun, 2015 | Agerpres

Numărul de angajaţi din sectorul comercial a scăzut în aprilie cu 2.200, prima lună în care magazinele au fost închise în fiecare duminică, arată datele KSH. Marile lanţuri de magazine - Tesco, Aldi, Auchan - au decis să extindă orele de program din cursul săptămânii, pentru a compensa închiderea magazinelor duminica.

Potrivit datelor KSH, în aprilie, s-au înregistrat în total 378.000 de ore suplimentare în sectorul vânzărilor cu amănuntul, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Oamenii de afaceri au avertizat că aplicarea acestei măsuri va dăuna consumatorilor şi angajaţilor hipermarketurilor.

PIB-ul Ungariei ar urma să înregistreze anul acesta un avans de peste 3%, dar analiştii se aşteaptă la o încetinire în 2016, din cauza utilizării mai reduse a fondurilor europene.

Şi în România au fost reluate discuţiile pe marginea unui proiect de modificare a Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, în care există şi o propunere ca hipermarketurile să nu fie deschise duminica.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO