UPDATE: În jur de 15.000 de persoane protestează în faţa Guvernului

Aproximativ 10.000 de persoane s-au adunat, marţi seară, în Piaţa Victoriei şi protestează faţă de actele normative adoptate în şedinţa de guvern, care se referă la modificarea şi completarea Codurilor penale, la graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.
Economica.net - mar, 31 ian. 2017, 21:20
UPDATE: În jur de 15.000 de persoane protestează în faţa Guvernului

UPDATE 00:50 Peste 15.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei

Peste 15.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei. Manifestanţii cântă imnul României şi scandează „Nu scăpaţi”, „Anticipate”, „Noaptea ca hoţii”, „Şobolanii”. Jandarmii sunt pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă, scrie News.ro.

Piaţa Victoriei este plină, circa 15.000 de oameni protestând faţă de decizia Guvernului de a adopta proiectul de lege privind graţierea unor fapte, precum şi a modifica, prin Ordonanţă de Urgenţă, codurile penale.

Manifestanţii cântă imnul României şi scandează „Anticipate”, „Demisia”, „Mai am un singur dor, Dragnea scriitor”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, potrivit News.ro.

Jandarmii sunt pregătiţi să intervină cu gaze lacrimogene, după ce protestatarii au aruncat în ei cu bulgări de zăpadă şi au strigat: „Jandarmeria apără hoţia”.   

UPDATE 00:25 Numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 10.000 de persoane

UPDATE 00:08 Aproape 5.000 de persoane protestează în faţa Guvernului

UPDATE 23:55 Numărul persoanelor a trecut de 3.500 de oameni la Bucureşti

 

Mai mulţi protestatari au venit în faţa Guvernului începând cu ora 19,30, dar după două ore au părăsit Piaţa Victoriei.

După ce Guvernul a adoptat actele normative respective, numărul protestatarilor veniţi în Piaţa Victoriei a început să crească.

Oamenii au strigat: ‘Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!’, ‘DNA să vină să vă ia!’, ‘PSD, ciuma roşie!’, ‘Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!’, ‘Abuzul e abuz, OUG refuz!’.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate.

‘Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor’, a declarat ministrul Justiţiei, Florin Iordache, la Palatul Victoria.

De asemenea, Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

‘Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi, este vorba de Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii 296 Cod Penal şi a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanţă de urgenţă am făcut şi am pus în concordanţă deciziile Curţii Constituţionale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament’, a spus Iordache.

Sursă FOTO: Andrei Ioniţă

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...