Peste 267.000 mp de spaţii comerciale în construcţie în România. Vor fi deschise până în 2016 – CBRE

Peste 267.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale sunt în construcţie în România în acest moment, conform celui mai recent studiu al companiei de consultanţă imobiliară CBRE, remis AGERPRES.
Economica.net - mie, 02 apr. 2014, 12:07
Peste 267.000 mp de spaţii comerciale în construcţie în România. Vor fi deschise până în 2016 - CBRE

Aceste spaţii comerciale noi vor fi livrate în perioada 2014 – 2016 în oraşe precum Bucureşti, Braşov şi Târgu Jiu.

La nivel mondial, se află în construcţie peste 39 milioane mp de centre comerciale, peste jumătate din spaţiul în construcţie fiind localizat în China.

Oraşul Shanghai ocupă prima poziţie, cu 3,3 milioane de mp de spaţiu în construcţie, mai mult faţă de suprafaţa totală combinată din 86 de oraşe europene, excluzând oraşele din Rusia şi Turcia. După Shanghai, pe locul doi se află Chengdu cu 3,2 milioane, urmat de alte două oraşe din China – Shenzhen şi Tianjin.

Celelalte oraşe din top 10 sunt Istanbul, Wuhan, Moscova, Beijing, Nanjing şi Guangzhou.

În Europa, dezvoltările din oraşele din Rusia şi Turcia continuă să domine la nivel de spaţiu comercial în construcţie.

Cea mai activă piaţă din Europa este Istanbul cu 27 de centre (1,9 milioane mp) în dezvoltare, majoritatea în zonele periferice, departe de centrul oraşului.

Moscova conduce în topul dezvoltărilor din Rusia, cu 1,5 milioane mp de spaţiu în construcţie ce urmează a fi livraţi în următorii trei ani. Alte oraşe din Rusia, precum Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Samara şi Novosibirsk, au un volum de spaţiu comercial în construcţie substanţial, de peste 2,6 milioane mp.

Dintre cele 35 de centre comerciale deschise în Europa în 2013, 26 se află în Europa de Est, alte patru în zona Europei Centrale şi doar cinci în Europa de Vest. Chiar dacă spaţiul în dezvoltare în Europa de Vest este la un nivel minim istoric, multe din centrele existente plănuiesc extinderi pentru a răspunde cererii chiriaşilor internaţionali pentru spaţiile comerciale de top.

Te-ar mai putea interesa și
Ministerul Finanțelor a atras 675 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a atras 675 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor (MF) a împrumutat, joi, 675 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, cu o maturitate reziduală la 109 de luni, la un......
CCR a împins până după Congresul PNL decizia privind un conflict între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură
CCR a împins până după Congresul PNL decizia privind un conflict între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură
Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 28 septembrie sesizarea privind existenţa unui conflict juridic ...
Garanti lansează primele sale credite verzi dedicate persoanelor fizice
Garanti lansează primele sale credite verzi dedicate persoanelor fizice
Garanti BBVA Credite de Consum, parte a Grupului Garanti BBVA România, a anunțat că lansează astăzi primul său credit ...
Iveco și Nikola au inaugurat uzina de camioane electrice din Germania
Iveco și Nikola au inaugurat uzina de camioane electrice din Germania
Compania americană Nikola și italienii de la Iveco au anunțat inaugurarea unei noi uzine dedicată producției de vehicule ...