Peste 5.000 de sindicalişti ai Cartel Alfa vor ieşi în stradă pe 7 octombrie

Peste 5.000 de membri ai Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel Alfa' vor participa marţi, 7 octombrie a.c., la un miting de protest în Piaţa Victoriei, solicitând modificarea, în regim de urgenţă, a Legii Dialogului Social nr. 62/2011, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, Bogdan Hossu, preşedintele CNS 'Cartel Alfa'.
Economica.net - mie, 24 sept. 2014, 09:28
Peste 5.000 de sindicalişti ai Cartel Alfa vor ieşi în stradă pe 7 octombrie

‘Acţiunile revendicative vor demara pe 29 septembrie a.c., prin pichetarea, între orele 10,00-12,00, a sediului Ministerului Muncii şi vor continua zilnic, de luni până vineri, timp de trei săptămâni, până vineri, 17 octombrie. În plus, în data de 7 octombrie vom organiza un miting de amploare, între orele 11,00-13,00, în Piaţa Victoriei, la care vor participa peste 5.000 de membri de sindicat. Având în vedere că solicităm modificarea unei legi cu impact social major, respectiv Legea nr. 62/2011, am solicitat sprijin şi din partea altor organizaţii sindicale, cum ar fi de exemplu Blocul Naţional Sindical sau CNSLR Frăţia. De asemenea, la miting sunt invitaţi să participe şi simplii cetăţeni, în măsura în care sunt afectaţi de prevederile Legii 62’, a spus Bogdan Hossu.

Acesta a precizat, totodată, că trebuie să se producă, urgent, patru modificări ale Legii Dialogului Social nr. 62/2011.

‘Este vorba de modificarea reprezentativităţii şi modului de aplicare universală a Contractului Colectiv de Muncă; introducerea Contractului Colectiv de Muncă la Nivel Naţional, până la dezvoltarea Contractelor Colective de Muncă sectoriale; dreptul la conflict colectiv de muncă şi – nu în ultimul rând – protejarea minimală a reprezentanţilor sindicali, care să permită construirea dialogului social şi realizarea unor relaţii de muncă negociabile între salariaţi, nu transformarea lor în sclavi moderni. Nu trebuie să uităm că peste 1,2 milioane de salariaţi din sectorul întreprinderilor mici nu mai beneficiază în prezent de niciun contract colectiv de muncă’, a mai spus Hossu.

Potrivit preşedintelui Cartel Alfa, modificarea Legii nr. 62/2011 s-ar putea face foarte rapid, în numai două săptămâni, însă este nevoie doar de ‘voinţă politică’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...