Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial – oficial american

Numărul dispozitivelor conectate la Internet se va tripla, la nivel mondial, până în anul 2020, urmând să depăşească 50 de miliarde de unităţi, a declarat, marţi, în cea de-a doua zi a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 11:45
Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial - oficial american

‘Cum numărul atacurilor cibernetice creşte în Europa şi în întreaga lume, este timpul să identificăm soluţiile tehnologice şi politicile necesare pentru a ne proteja şi a ne reveni după viitoarele ameninţări. Mediul digital este parte integrantă a activităţii autorităţilor şi companiilor şi a vieţii noastre de zi cu zi. Până în 2020 se aşteaptă o triplare a numărului de dispozitive conectate la internet, care va ajunge la peste 50 de miliarde. Potenţialele beneficii pentru societate şi economiile ţărilor noastre sunt enorme, dar acest lucru înseamnă şi o creştere a numărului de ţinte ale hackerilor’, a subliniat oficialul american.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, organizează, în perioada 11-13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică, scrie Agerpres.

La eveniment participă 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene /UE/ şi NATO. Acestea îşi vor prezenta politicile în domeniul securităţii cibernetice şi vor aborda tematici precum ameninţările şi vulnerabilităţile cibernetice, identificarea oportunităţilor pentru colaborare internaţională şi regională, dar şi schimbul de bune practici în domeniu.

Summitul de la Bucureşti aduce, în acelaşi loc, oficiali guvernamentali, companii şi specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

În aceeaşi perioadă, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti derulează la Bucureşti o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi soluţii pe care acestea le pot oferi în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Londra a înghețat în ultimii trei ani active rusești în valoare de 25 de miliarde de lire sterline
Londra a înghețat în ultimii trei ani active rusești în valoare de 25 de miliarde de lire sterline
Guvernul britanic a îngheţat active ruseşti în valoare de aproximativ 25 de miliarde de lire sterline (29,8 miliarde de euro) de la începutul războiului din Ucraina în februarie 2022, indică......
Trump anunță că Boieng va primi contractul pentru construirea noilor avioane de luptă F-47
Trump anunță că Boieng va primi contractul pentru construirea noilor avioane de luptă F-47
Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri semnarea unui contract cu concernul Boeing pentru o avioane de luptă ...
Romulus Badea a fost ales președinte al Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă din România
Romulus Badea a fost ales președinte al Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă din România
Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă din România (PIFM) anunță alegerea lui Romulus Badea în funcția de președinte ...
Bursa de Valori București a înschis în scădere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de vineri
Bursa de Valori București a înschis în scădere pe majoritatea indicilor ședința de tranzacționare de vineri
Bursa de la Bucureşti a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor ...