Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial – oficial american

Numărul dispozitivelor conectate la Internet se va tripla, la nivel mondial, până în anul 2020, urmând să depăşească 50 de miliarde de unităţi, a declarat, marţi, în cea de-a doua zi a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerţ din cadrul Departamentului Comerţului din SUA.
Economica.net - mar, 12 mai 2015, 11:45
Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial - oficial american

‘Cum numărul atacurilor cibernetice creşte în Europa şi în întreaga lume, este timpul să identificăm soluţiile tehnologice şi politicile necesare pentru a ne proteja şi a ne reveni după viitoarele ameninţări. Mediul digital este parte integrantă a activităţii autorităţilor şi companiilor şi a vieţii noastre de zi cu zi. Până în 2020 se aşteaptă o triplare a numărului de dispozitive conectate la internet, care va ajunge la peste 50 de miliarde. Potenţialele beneficii pentru societate şi economiile ţărilor noastre sunt enorme, dar acest lucru înseamnă şi o creştere a numărului de ţinte ale hackerilor’, a subliniat oficialul american.

Guvernul României, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională /MSI/, împreună cu Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti, organizează, în perioada 11-13 mai, la Palatul Parlamentului, Summitul Regional de Securitate Cibernetică, scrie Agerpres.

La eveniment participă 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, membre sau non-membre ale Uniunii Europene /UE/ şi NATO. Acestea îşi vor prezenta politicile în domeniul securităţii cibernetice şi vor aborda tematici precum ameninţările şi vulnerabilităţile cibernetice, identificarea oportunităţilor pentru colaborare internaţională şi regională, dar şi schimbul de bune practici în domeniu.

Summitul de la Bucureşti aduce, în acelaşi loc, oficiali guvernamentali, companii şi specialişti în domeniul securităţii cibernetice din mediul public şi privat din Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Statele Unite ale Americii şi România.

În aceeaşi perioadă, Departamentul Comerţului al SUA şi Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucureşti derulează la Bucureşti o misiune comercială formată din 20 de companii americane, cu scopul de a prezenta cele mai noi soluţii pe care acestea le pot oferi în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
SUA cred că balonul chinez face parte dintr-un program extins de supraveghere al Beijingului – presă
SUA cred că balonul chinez face parte dintr-un program extins de supraveghere al Beijingului – presă
Serviciile de informaţii din SUA sunt de părere că balonul chinez care a traversat săptămâna trecută spaţiul aerian american înainte de a fi doborât face parte dintr-un amplu program de......
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022
Vânzările în cele două outleturi Fashion House din București au crescut cu 34% în 2022, iar dezvoltatorul anunță ...
Clifford Chance Badea recrutează doi noi avocați pentru practica de Litigii: Vicu Buzac și Laura Costea
Clifford Chance Badea recrutează doi noi avocați pentru practica de Litigii: Vicu Buzac și Laura Costea
Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, își extinde practica de Litigii & ...
Raport global: 830 de milioane de tineri nu vor avea competenţele necesare pentru piaţa muncii, în 2030
Raport global: 830 de milioane de tineri nu vor avea competenţele necesare pentru piaţa muncii, în 2030
Şase din zece tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani (830 de milioane de persoane), la nivel global, nu vor avea competenţele ...