Peste 6.500 locuinţe se află în construcţie în nordul Bucureştiului

Peste 6.500 de locuințe se află în acest moment în diferite faze de construcție în zona de nord a Bucureștiului, acestea urmând a fi livrate pe piața în 2019 și 2020, potrivit unui studiu întocmit de către compania de consultanță imobiliară SVN România.
Economica.net - mie, 08 mai 2019, 08:21
Peste 6.500 locuinţe se află în construcţie în nordul Bucureştiului

Cea mai mare parte a acestor locuințe, aproximativ 60%, se află în zona Aviației – Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală. Atfel, aproximativ 2.400 de locuințe sunt programate spre livrare în acest an în aceasta zonă în timp ce alte aproximativ 1.500 de unități aflate în acest moment în construcție ar urma să fie livrate în zonă în 2020.

„Chiar dacă o bună parte a locuințelor care se vor finaliza în acest an în zonă sunt deja pre-contractate, putem observa o aglomerare pe segmentul ofertei, în special în ceea ce privește anii următori. Amplasamentul în apropierea clădirilor de birouri și în zona de nord nu mai reprezintă unica garanție ca dezvoltatorii vor înregistra rezultatele scontate. Potențialul există dar investitorii trebuie să își facă planurile mult mai temeinic și să ofere produse superioare calitativ, încă vedem spre exemplu proiecte poziționate greșit pe piață”, afirmă Andrei Sârbu, CEO SVN România.

Datele companiei arată că alte aproximativ 6.000 de locuințe sunt în faza de planificare pentru a intra în dezvoltare în perioada 2020 – 2021 în arealul Floreasca – Aviației – Barbu Văcărescu – Pipera, zona căpătând în ultimii doi ani o importanță semnificativa în livrările de locuințe din București. Aceste noi locuințe sunt incluse atât în cadrul unor noi faze ale unor proiecte deja existente cât și în proiecte care ar urma să fie lansate pe piață în viitor.

Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

SVN România este cel mai mare jucător activ pe segmentul rezidențial, fiind consultantul și agentul exclusiv a peste 10 proiecte rezidențiale cu un minimum de 350 de unităti fiecare, printre care Cosmopolis, Belvedere Residences, Aviației Park, Baba Novac Residence, Parcului20, Soho Unirii sau Tomis Park. Consultanții SVN România au vândut în ultimii ani peste 7.000 de apartamente noi cu o valoare de peste 500 de milioane de euro.

Compania este de asemenea unul dintre principalii jucători pe segmentul de property management, unde administrează aproximativ 550.000 de metri pătrați de spații de birouri și peste 1.000 de spații comerciale, printre cei mai importanți clienți ai companiei numărându-se Telekom, Banca Comercială Româna și UniCredit Bank. SVN România operează și un birou local în Cluj – Napoca, activ pe toate segmentele pieței imobiliare, și o divizie de brokeraj de credite – SVN România Credit & Financial Solutions.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...