Peste 6% din acţiunile SIF Banat-Crişana au fost transferate pentru 10,2 milioane euro

Două pachete de acţiuni reprezentând cumulat 6,27% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au fost transferate pentru 45,4 milioane lei (10,2 milioane euro), la un preţ cu aproape 14% peste închiderea de vineri, când în ultimele secunde cotaţia a sărit cu peste 12%.
Economica.net - lun, 16 sept. 2013, 14:46
Peste 6% din acţiunile SIF Banat-Crişana au fost transferate pentru 10,2 milioane euro

Cel mai mare pachet, reprezentând aproape 5% din acţiuni, a fost transferat printr-un deal la ora 16:28, pentru 36,2 milioane lei (8,1 milioane euro).

Al doilea pachet reprezintă 1,27% din titlurile SIF Banat-Crişana şi a fost tranzacţionat la ora 16:39, pentru 9,2 milioane lei (aproape 2,1 milioane euro).

Ambele deal-uri au fost realizate la preţul de 1,32 lei/acţiune, cu 13,9% peste ultima cotaţie de vineri.

Având în vedere preţul ridicat la care a fost efectuate deal-urile, este posibil ca saltul înregistrată vineri de acţiunile SIF Banat-Crişana să fi fost determinat de unul dintre investitorii implicaţi în transferul pachetului de aproape 5% de luni, întrucât preţul dintr-un deal poate varia cu +/- 15% faţă de ultima cotaţia din şedinţa precedentă pe piaţa principală.

Anterior deal-urilor, pe piaţa principală acţiunile SIF Banat-Crişana erau în scădere cu 3,36%, fiind cotate la 1,12 lei.

După aceste tranzacţii negociate, preţul din piaţa principală s-a dus la 1,1 lei, cu 5,09% sub închiderea de vineri. Operaţiunile de pe piaţa principală au cumulat 541.000 de lei.

Raportat la preţul la care au fost operate deal-urile, de 1,32 lei/acţiune, SIF Banat-Crişana este evaluată la aproape 724,5 milioane lei (162,6 milioane euro), iar în funcţie de preţul de la închiderea şedinţei din piaţa principală, capitalizarea bursieră este de 603,7 milioane lei (135,5 milioane euro).

Societatea de investiţii financiare şi-a schimbat modul de administrare a activelor după alegerea unui nou Consiliu de Administraţie în luna aprilie şi confirmarea lui Dragoş Bîlteanu în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general. Bîlteanu este la conducerea SIF Banat-Crişana încă din luna decembrie a anului trecut, când a făcut rocada cu Ioan Cuzman, care s-a retras din posturile respective după 18 ani de activitate.

În AGA în care a fost ales noul Consiliu de Administraţie, acţionarii au decis ca SIF Banat-Crişana să nu distribuie dividende şi să păstreze profitul pentru investiţii.

Potrivit celor mai recente raportări, omul de afaceri Ioan-Alin Tatu deţine 5% din acţiunile SIF Banat-Crişana.

Un pachet apropiat, reprezentând 4,56% din titluri, este controlat de un grup de persoane printre care se regăsesc Dragoş Bîlteanu şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Romenergo, cetăţeanul libanez El Lakis Najib. Şeful Romenergo este şi membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al SIF Banat-Crişana.

La finele lunii iulie, SIF Banat-Crişana avea un activ de 1,520 miliarde lei, cu 15,4% peste nivelul de la finele anului trecut. Totuşi, acţiunile societăţii sunt tranzacţionate la cel mai mare discount dintre cele cinci SIF-uri, faţă de valoarea activului net pe acţiune, de peste 60%, raportat la ultimul preţ din piaţa principală, de 1,1 lei/acţiune.

Comparativ cu preţul la care au fost realizate deal-urile cu pachetele reprezentând 6,27% din titlurile SIF Banat-Crişana, discountul faţă de activul net pe acţiune este de 52,34%.

Te-ar mai putea interesa și
BCE ar putea reduce dobânda de trei ori în acest an, spune guvernatorul Băncii Centrale a Lituaniei
BCE ar putea reduce dobânda de trei ori în acest an, spune guvernatorul Băncii Centrale a Lituaniei
Banca Centrală Europeană ar putea decide mai mult de trei reduceri de dobândă pe parcursul acestui an, iar acestea nu ar trebui să fie influenţate de amânarea unor decizii similare din partea......
Kievul avertizează cu privire la iminenţa unei operaţiuni sub steag fals la centrala nucleară din Zaporojie
Kievul avertizează cu privire la iminenţa unei operaţiuni sub steag fals la centrala nucleară din Zaporojie
Conducerea militară a Ucrainei a avertizat cu privire la o posibilă operaţiune sub steag fals la centrala nucleară ucraineană ...
eMAG integrează Flip.ro pe propria platformă. Clienții pot cumpăra telefoane noi prin vânzarea celor vechi în regim buyback
eMAG integrează Flip.ro pe propria platformă. Clienții pot cumpăra telefoane noi prin vânzarea celor vechi în regim ...
eMAG lansează Easy BuyBack by eMAG&Flip, un nou program 100% online. Cu Easy BuyBack, care este disponibil în întreaga ...
FlyLili va opera din 15 iunie curse de la Brașov către șase orașe din Germania, Italia, Grecia și Turcia
FlyLili va opera din 15 iunie curse de la Brașov către șase orașe din Germania, Italia, Grecia și Turcia
Compania aeriană FlyLili va începe să efectueze, începând cu 15 iunie, zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov ...