1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Criza imigranţilor: Peste 7.000 de refugiaţi au sosit în Serbia într-o singură noapte

Peste 7.000 de imigranţi au sosit în Serbia în noaptea de sâmbătă după ce au traversat Macedonia, a declarat duminică Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în timp ce Federaţia Internaţională a Crucii Roşii se aşteaptă la o 'creştere dramatică' a numărului lor.

24 aug, 2015 | Agerpres

'Peste 7.000 au ajuns în Serbia în noaptea de sâmbătă-duminică după ce au reuşit să vină din Grecia trecând prin Macedonia şi au luat un tren în oraşul Gevgelija' din sudul Macedoniei, a indicat UNHCR într-un comunicat, citat de AFP.

'Sute sunt încă la frontieră şi alţii sunt încă aşteptaţi', a adăugat organizaţia cu sediul la Geneva care oferă asistenţă imigranţilor.

Macedonia, care a decretat joi starea de urgenţă şi a trimis forţele speciale ale poliţiei şi armata la graniţa cu Grecia pentru a opri fluxul imigranţilor, a deschis trecerea în cele din urmă sâmbătă, după ce poliţiştii nu au mai putut face faţă unui grup de aproximativ 1.000 de imigranţi.

UNHCR asigură că a primit garanţii că Macedonia îşi va lăsa graniţele deschise pentru refugiaţi. Dar organizaţia cere autorităţilor 'să-şi întărească prezenţa şi capacităţile' la frontiere pentru a organiza mai bine primirea refugiaţilor şi a indicat că este gata să ajute la nevoie Macedonia dar şi Grecia.

În Serbia, UNHCR ajută autorităţile şi ONG-urile să primească refugiaţii în centrul de tranzit de la Presevo din sudul ţării. Angajaţii umanitari ai ONU au distribuit ajutoare alimentare şi în prezent, la cererea guvernului sârb, încearcă să vadă cum pot trimite mai mult ajutor, inclusiv corturi şi saltele, notează France Presse.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO