Peste 71% dintre utilizatorii de internet se conectează folosind telefonul mobil

Ponderea utilizatorilor de internet care se conectează folosind telefonul mobil a crescut de la 58,8% în 2014 la 71,6% în 2015, potrivit unui studiu realizat de GfK România pentru Viva Credit, prima companie din România specializată în acordarea de credit până la salariu.
Economica.net - lun, 29 feb. 2016, 08:51
Peste 71% dintre utilizatorii de internet se conectează folosind telefonul mobil

Studiul a fost realizat la sfârşitul anului trecut, pe un eşantion reprezentativ de respondenţi, utilizatori de internet din mediul urban, cu vârste de peste 21 de ani.

Cei mai mulţi utilizatori folosesc internetul de acasă, aproximativ 96,7%, iar dintre aceştia 60% folosesc şi computerul sau laptopul de la birou pentru a intra pe internet.

Atunci când intră pe internet, 85% dintre cei intervievaţi în studiul Viva Credit îşi verifică mailul, 73,4% utilizează reţelele sociale, 36,3% cumpără produse şi servicii online, iar 30,4% realizează tranzacţii bancare sau plătesc facturi.

‘Utilizatorii de internet folosesc într-o măsură din ce în ce mai mare împrumuturile exclusiv online deoarece acestea au un mod de acordare mult mai facil, iar birocraţia este practic inexistentă. Remarcăm, în acelaşi timp, că telefonul mobil a devenit un instrument care schimbă esenţial obiceiurile şi standardele utilizatorilor pentru că abia acum putem spune că împrumuturile se pot solicita de oriunde, oricând şi sunt acordate cu adevărat rapid, aşa cum este Credit până la Salariu’, a declarat Eduard Popişteanu, director de marketing al Viva Credit.

Potrivit specialiştilor GfK România, pentru românii care îşi doresc să ia un credit de la un IFN, modalitatea de acordare reprezintă un criteriu din ce în ce mai important. Dacă în urmă cu doi ani, doar 7,2% apreciau modalitatea de acordare online a creditelor IFN, în prezent 15% dintre cei intervievaţi au declarat că apreciază modalitatea de acordare online.

Creşterea în importanţă a modalităţii de acordare online se reflectă şi în utilizare, numărul celor care au apelat la un credit online, dublându-se pe parcursul lui 2015.

‘Viva Credit este prima companie din România care s-a specializat încă de la începuturile activităţii în acordarea împrumuturilor exclusiv online, acest lucru ne ajută să înţelegem în cel mai mic detaliu nevoile clienţilor noştri. Creditul până la Salariu este produsul Viva Credit rapid şi la fel de uşor de utilizat chiar şi de pe platformele mobile’, a mai adăugat Eduard Popişteanu.

Viva Credit este o instituţie financiară românească ce activează pe piaţa din România din anul 2011, an în care a lansat pe piaţa autohtonă conceptul de credit până la salariu 100% online.

Te-ar mai putea interesa și
Doi antreprenori români au deschis OPES Family Office, prima companie independentă locală de consultanță în wealth management
Doi antreprenori români au deschis OPES Family Office, prima companie independentă locală de consultanță în wealth ...
Leonard Leca (foto dreapta), investitor activ și fost CFO al Grupului Țiriac Holdings, alături de Călin Nechifor (foto stânga), consultant cu 20 de ani de experiență în sectorul financiar......
Ministerul Dezvoltării a plătit vineri peste 48,5 milioane de lei pentru lucrările excutate în cadrul PNDL
Ministerul Dezvoltării a plătit vineri peste 48,5 milioane de lei pentru lucrările excutate în cadrul PNDL
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat, vineri, 48.547.115,81 de lei în vederea ...
Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors și își consolidează poziția cu servicii de product marketing
Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors și își consolidează poziția cu servicii de product marketing
Softbinator Technologies, companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea ...
Autostrada Focşani – Bacău: CNAIR a aprobat azi indicatorii tehnico – economici
Autostrada Focşani – Bacău: CNAIR a aprobat azi indicatorii tehnico – economici
CNAIR a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici ai Autostrăzii Focșani - Bacău (tronson al A7-Autostrada Moldova), ...