Peste 71% dintre utilizatorii de internet se conectează folosind telefonul mobil

Ponderea utilizatorilor de internet care se conectează folosind telefonul mobil a crescut de la 58,8% în 2014 la 71,6% în 2015, potrivit unui studiu realizat de GfK România pentru Viva Credit, prima companie din România specializată în acordarea de credit până la salariu.
Economica.net - lun, 29 feb. 2016, 08:51
Peste 71% dintre utilizatorii de internet se conectează folosind telefonul mobil

Studiul a fost realizat la sfârşitul anului trecut, pe un eşantion reprezentativ de respondenţi, utilizatori de internet din mediul urban, cu vârste de peste 21 de ani.

Cei mai mulţi utilizatori folosesc internetul de acasă, aproximativ 96,7%, iar dintre aceştia 60% folosesc şi computerul sau laptopul de la birou pentru a intra pe internet.

Atunci când intră pe internet, 85% dintre cei intervievaţi în studiul Viva Credit îşi verifică mailul, 73,4% utilizează reţelele sociale, 36,3% cumpără produse şi servicii online, iar 30,4% realizează tranzacţii bancare sau plătesc facturi.

‘Utilizatorii de internet folosesc într-o măsură din ce în ce mai mare împrumuturile exclusiv online deoarece acestea au un mod de acordare mult mai facil, iar birocraţia este practic inexistentă. Remarcăm, în acelaşi timp, că telefonul mobil a devenit un instrument care schimbă esenţial obiceiurile şi standardele utilizatorilor pentru că abia acum putem spune că împrumuturile se pot solicita de oriunde, oricând şi sunt acordate cu adevărat rapid, aşa cum este Credit până la Salariu’, a declarat Eduard Popişteanu, director de marketing al Viva Credit.

Potrivit specialiştilor GfK România, pentru românii care îşi doresc să ia un credit de la un IFN, modalitatea de acordare reprezintă un criteriu din ce în ce mai important. Dacă în urmă cu doi ani, doar 7,2% apreciau modalitatea de acordare online a creditelor IFN, în prezent 15% dintre cei intervievaţi au declarat că apreciază modalitatea de acordare online.

Creşterea în importanţă a modalităţii de acordare online se reflectă şi în utilizare, numărul celor care au apelat la un credit online, dublându-se pe parcursul lui 2015.

‘Viva Credit este prima companie din România care s-a specializat încă de la începuturile activităţii în acordarea împrumuturilor exclusiv online, acest lucru ne ajută să înţelegem în cel mai mic detaliu nevoile clienţilor noştri. Creditul până la Salariu este produsul Viva Credit rapid şi la fel de uşor de utilizat chiar şi de pe platformele mobile’, a mai adăugat Eduard Popişteanu.

Viva Credit este o instituţie financiară românească ce activează pe piaţa din România din anul 2011, an în care a lansat pe piaţa autohtonă conceptul de credit până la salariu 100% online.

Te-ar mai putea interesa și
Euronext a obținut rezultate financiare peste așteptări, în bună măsură datorită preluării Bursei din Milano
Euronext a obținut rezultate financiare peste așteptări, în bună măsură datorită preluării Bursei din Milano
Operatorul bursier pan-european Euronext a raportat joi rezultate trimestriale peste aşteptări, sprijinite de achiziţionarea Borsa Italiana (foto sediul central), o tranzacţie de 4,3 miliarde de......
Serbia, Macedonia de Nord și Albania au semnat un acord pentru eliminarea controalelor la granițele dintre ele începând cu 2023
Serbia, Macedonia de Nord și Albania au semnat un acord pentru eliminarea controalelor la granițele dintre ele începând ...
Liderii din Serbia, Macedonia de Nord şi Albania au ajuns joi la Skopje la un acord ca din 2023 controalele la graniţele ...
Samsung estimează că piața de telefonie mobilă se va redresa în semestrul doi până la nivelul din 2019
Samsung estimează că piața de telefonie mobilă se va redresa în semestrul doi până la nivelul din 2019
Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat joi că se aşteaptă la o cerere solidă pentru cipuri de memorie ...
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de riscul epidemiologic reprezentat. Grecia intră în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de riscul epidemiologic reprezentat. Grecia intră în zona roșie
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat în data de 29 iulie lista cu încadrarea țărilor în funcție ...