1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Peste cinci milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în perioada iunie - septembrie 2016

Bulgaria a înregistrat un sezon turistic de vară foarte bun, peste cinci milioane de turişti străini vizitând această ţară în perioada iunie - septembrie 2016, a anunţat, joi, ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite FOCUS News.

27 oct, 2016 | Agerpres

În primele nouă luni din acest an, Bulgaria a avut aproape şapte milioane de vizitatori străini, cu 15% mai mulţi decât în perioada similară din 2015.

'Până la sfârşitul lui 2016, putem depăşi limita psihologică de opt milioane de turişti străini', a adăugat oficialul bulgar.

Numărul cetăţenilor bulgari care şi-au petrecut vacanţa în staţiunile de la malul Mării Negre a crescut cu 7%, la peste două milioane, comparativ cu perioada iunie - septembrie 2015.

'Până la sfârşitul anului, ne aşteptăm la patru milioane de turişti bulgari', a anunţat ministrul Turismului.

Pentru 2016, cele mai pesimiste estimări indică o creştere a numărului de turişti bulgari şi străini cu 10,2%, sau 11 milioane de persoane, a declarat Nikolina Angelkova.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO