1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Peste jumătate dintre utilizatorii de internet joacă jocuri online ca să se detaşeze de problemele cotidiene

Aproximativ 60% dintre utilizatorii de internet, cu vârsta peste 18 ani, îşi petrec timpul liber jucând jocuri online, pe diferite device-uri sau pe mobil, fiind motivaţi mai ales de dorinţa de a scăpa de grijile de zi cu zi, dar şi din dorinţa de a-şi dovedi abilităţile, potrivit celui mai recent studiu despre online gaming, dat publicităţii, marţi, de Starcom MediaVest Group, citat de News.ro.

22 mar, 2016 | News.ro

Din acest segment, 80% dintre utilizatori preferă să se joace de pe mobil, iar din procentul celor care aleg să se joace online, 73% prefer să se joace pe reţelele de socializare.

Cei mai mulţi dintre jucători sunt bărbaţi, cu vârste între 25-34 de ani. Fiecare sesiune de jocuri durează în medie o oră. Userii preferă să se joace de pe laptop/desktop sau smartphone, în special după-amiaza şi seara.

Pe parcursul unei săptămâni, internauţii se conectează la internet cu scopul de a se juca de aproximativ 7 ori. Jocurile pentru care optează utilizatorii sunt în principal cele gratuite, cele mai multe din categoria puzzle-urilor, jocurilor educaţionale, de dezvoltare a aptitudinilor sau AdventureQuest.

46% dintre jucători aleg să se joace online pe website-uri din străinătate, în timp ce numai 24% intră pe site-uri româneşti.

În afară de jocurile de pe Facebook, ei optează cel mai des pentru site-urile gameforge.com, goodgamesstudios şi computergames. Dintre platforme, cei mai mulţi se joacă pe Xbox, Steam, PlayStation, GamersGate.

Persoanele care preferă cel mai mult să se joace pe mobil, pe diversele jocuri instalate ca aplicaţii, fac parte în special din categoria de vârstă 18-34 de ani. Acestea joacă în medie 3 jocuri, frecvenţa fiind aproape zilnică. Însă, spre deosebire de jucătorii online, ei petrec 30 de minute sau mai puţin pentru o sesiune de joc. Această categorie preferă să se joace acasă, în mijloacele de transport sau la muncă, şi mai puţin în contexte sociale.

Jocurile preferate sunt cele gratuite, printre care Candy Crush, Angry Birds, Diamond Dash, Fruit Ninja sau Temple Run 2. Doar unul din 10 utilizatori alege să plătească pentru jocurile de pe mobil.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.563 de persoane din mediul urban, utilizatori de internet, cu vârste peste 18 ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO