Peste o sută de kurzi au pătruns cu forţa în sediul Parlamentului European din Bruxelles

Peste o sută de manifestanţi kurzi au pătruns marţi cu forţa în clădirea din Bruxelles a Parlamentului European (PE) pentru a protesta faţă de pasivitatea pe care, în opinia lor, o manifestă Uniunea Europeană (UE) în faţa atacurilor teroriste comise de gruparea jihadistă Statul Islamic, transmite EFE.
Economica.net - mar, 07 oct. 2014, 11:25
Peste o sută de kurzi au pătruns cu forţa în sediul Parlamentului European din Bruxelles

Manifestanţii, care de mai multe zile protestează într-o piaţă aflată în apropierea legislativului european, au intrat marţi cu forţa, la orele 09:00 GMT, pe poarta principală a instituţiei, unde autorităţile belgiene au desfăşurat un important dispozitiv poliţienesc.

Protestatarii au ajuns până la etajul trei, zona cea mai circulată din clădirea Parlamentului European, dat fiind că la acest etaj se face legătura între diferite edificii care compun complexul parlamentar european. Un grup de europarlamentari s-a oferit să-i primească pe protestatari, cărora funcţionari ai PE le-au oferit sticle cu apă.

Manifestanţii kurzi protestează împotriva a ceea ce ei au numit ‘masacrul’ comis la 15 septembrie de organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) în oraşul sirian cu majoritate kurdă Kobane, situat la frontiera cu Turcia, potrivit unui comunicat pe care protestatarii l-au distribuit presei. Totodată, manifestaţii s-au declarat în greva foamei şi au susţinut că peste 10.000 de kurzi se află ‘pe străzile din Europa pentru ca ţările occidentale să realizeze ceea ce s-a întâmplat la Kobane’.

În acelaşi comunicat, kurzii au cerut UE ‘să sprijine populaţia kurdă, să se opună atacurilor SI şi să acţioneze rapid pentru a preveni ceea ce începe să semene tot mai mult cu un genocid împotriva populaţiei kurde din Kobane’, oraş din care sute de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele şi s-au adăpostit de partea turcă a frontierei.

Purtătorul de cuvânt al manifestanţilor, Keje Kotluk, a insistat că executivele belgian şi europene nu se pot preface că nu văd atrocităţile comise de jihadiştii din SI, despre care au spus că ‘sunt bine echipaţi şi folosesc arme de provenienţă occidentală’, scrie ziarul Le Soir în ediţia sa digitală, preluat de EFE.

Manifestanţii kurzi care au realizat alte acţiuni similare pe mai multe aeroporturi europene în ultimele ore au solicitat ajutor militar şi militar în favoarea locuitorilor din Kobane.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...