Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au „prieteni falşi” pe reţeaua de socializare

 Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au pe această reţea de socializare prieteni pe care nu îi plac şi pe care i-ar evita în viaţa reală, dar nu îi elimină totuşi din listă, întrucât se tem de eventuale consecinţe sau sunt curioşi să le urmărească activităţile, informează dailymail.co.uk.
Economica.net - mar, 08 oct. 2013, 13:50
Peste o treime dintre utilizatorii de Facebook au

Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de VoucherCodesPro.co.uk, 34% dintre britanici au prieteni pe Facebook pe care nu îi plac şi pe care îi evită în viaţa reală. Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre respondenţi (58%) au recunoscut că preferă să nu elimine din listă aceşti „prieteni” deoarece sunt curioşi să urmărească îndeaproape ceea ce fac aceştia – fotografii, mesaje -, iar 26% dintre ei se tem de consecinţe.

Numărul mediu de prieteni pe care o persoană îi are pe Facebook este 287, însă doar puţin mai mult de 10% dintre aceştia – o medie de 31 – sunt persoane pe care utilizatorii le simpatizează cu adevărat şi cu care îşi petrec timpul.

47% preferă să păstreze în lista de prieteni membri ai familiei sau rude ale partenerilor de viaţă pur şi simplu din obligaţie.

De asemenea, 36% dintre respondenţi au spus că păstrează în lista de prieteni colegi sau foşti colegi, în eventualitatea că vor avea vreodată nevoie de ei.

17% dintre participanţii la sondaj spun că păstrează aceşti „prieteni falşi” în listă pentru că astfel pot urmări activităţile unor terţi, precum copii sau rude ale acestora.

Întrebaţi dacă au avut vreodată vreun conflict pe Facebook, 22% dintre respondenţi au răspuns afirmativ. În 28% din cazuri, motivul conflictului a fost „o postare vagă care i-ar fi avut ca ţintă” pe respondenţi.

Rezultatele acestui studiu arată că vechea zicală potrivit căreia trebuie să îşi ţii prietenii aproape, iar duşmanii şi mai aproape este încă valabilă în epoca internetului”, a declarat George Charles, director de marketing la VoucherCodesPro.

„Având în vedere cantitatea uriaşă de informaţii pe care le distribuim pe reţelele de socializare, precum şi nevoia copleşitoare de a vedea ce mai pun la cale ceilalţi, nici nu este de mirare că un număr atât de mare de respondenţi au mărturisit că au prieteni falşi pe Facebook”, a adăugat George Charles.

La acest sondaj au participat 2.863 de utilizatori adulţi ai reţelei de socializare Facebook.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...