1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Extern

Peste patru milioane de persoane şi-au petrecut, anul trecut, vacanţa în Slovacia

Peste patru milioane de persoane au decis să-şi petreacă anul trecut vacanţa în Slovacia, cel mai mare număr din ultimii cinci ani, a afirmat joi secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, Frantisek Palko, relatează TASR.

13 mar, 2014 | Agerpres

'Un total de 4.048.505 de turişti au vizitat Slovacia anul trecut, ceea ce a reprezentat o creştere de şapte procente. Este cel mai mare număr pe care l-am înregistrat în ultimii cinci ani', a subliniat Palko. Oficialul a adăugat că, din acest total, peste 1,6 milioane de turişti străini şi-au petrecut vacanţa în Slovacia. Majoritatea au provenit din Cehia, Polonia, Germania sau Ucraina.

De fapt, ministerul a întregistrat o creştere de peste 100% în ceea ce priveşte numărul turiştilor ucraineni care au vizitat Slovacia anul trecut. Totuşi, reprezentând aproximativ 60% din numărul total de turişti, slovacii continuă încă să reprezinte baza turismului din ţara lor.

Potrivit oficialului, peste 2,3 milioane de slovaci au decis să-şi petreacă vacanţele în Slovacia în 2013, cu 5,9% mai mult decât în 2012

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO