1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a "inventat" tractorul de 60 de metri lungime

Graniţa ţării este înconjurată la ora actuală de patru rânduri de tractoare, dacă vorbim de saltul făcut din 1989 şi până prezent în ceea ce priveşte dotarea agriculturii României cu maşini şi tractoare agricole, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Forumul Fermierilor.

09 oct, 2019 | ECONOMICA.net

"Am făcut un calcul, am vrut să văd ce salt s-a înregistrat în România, pentru că e bine să îl cunoaştem şi am constatat că din 1989, faţă de 128.000 de tractoare, România la această dată are peste 200.000 de tractoare. Fraţilor, dacă le punem unul după altul şi calculând lungimea, graniţa ţării este înconjurată de patru rânduri de tractoare, care înseamnă forţă pentru agricultura ţării româneşti şi capitalizare pentru fermierii români. Bravo, fermieri români că aţi folosit în scop investiţional subvenţiile pe care le-aţi primit", le-a transmis Daea fermierilor, potrivit Agerpres.

Potrivit Poliției de Frontieră, granițele României însumează 3.149 de kilometri. Cum nu putem ști la ce fel de tractor s-a referit ministrul, am făcut calculul invers.  De patru ori lungimea frontierei României înseamnă, grosier, 12.600 km. Ceea ce înseamnă că, folosind cifra de 200.000 de tractoare, ar rezulta că un tractor are o lungime de circa 63 de metri, potrivit calculelor ministrului Agriculturii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO