Petre Roman deschide lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei. Pe ea se mai află Cornel Dinu, Dumitru Dragomir și Elisabeta Lipă

Fostul premier Petre Roman se află în fruntea listei de consilieri generali ai Capitalei depusă de Partidul Social Democrat, conform anunţului făcut, luni, de primarul general, Gabriela Firea, relatează Agerpres.
Economica.net - lun, 17 aug. 2020, 15:01
Petre Roman deschide lista PSD pentru Consiliul General al Capitalei. Pe ea se mai află Cornel Dinu, Dumitru Dragomir și Elisabeta Lipă

Potrivit edilului general, pe listă mai figurează: actriţa Monica Davidescu, oameni de sport precum Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu, Daniel Pancu, regizorul Sorin Ilieşiu, alături de cadre medicale şi profesori.

„Am depus acum lista candidaţilor pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti. (…) Venim cu o listă de profesionişti în domeniile lor, oameni care iubesc Capitala şi le pasă de soarta bucureştenilor. Domnul Petre Roman, prim-ministru în anii 1990-1991, este lângă mine şi deschide alături de mine lista de consilieri generali. De asemenea, veţi observa pe aceste propuneri ale noastre sportivi, campioni, oameni fair play. De ce? Pentru că administraţia este exact ca sportul. Nu contează interese, politicianisme, ci doar performanţa”, a spus primarul general.

Ea a subliniat că îşi doreşte ca Bucureştiul să fie în continuare o capitală culturală şi s-a pronunţat în favoarea deschiderii teatrelor.

„Îndrăgita actriţă Monica Davidescu este în echipa noastră şi îi mulţumesc foarte mult. Bucureştiul trebuie să fie în continuare o capitală culturală, o capitală a oamenilor care iubesc arta. Nu sunt deloc de acord cu cei care spun că trebuie să închidem teatre. Eu sufăr foarte mult că în această perioadă sunt deschise păcănelele, jocurile de noroc, dar teatrele rămân închise. Am fost unul dintre oamenii care a militat de la început să stabilim un regulament de distanţare, de respectare a regulilor sanitare, dar teatrele să fie deschise. Este foarte important acest lucru”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a vorbit despre proiectele echipei propuse pentru lista de consilieri generali, adăugând că în urmă cu patru ani Bucureşti era „un oraş îngheţat” şi că nu se lucra pe şantiere.

„Pe lista noastră sunt cadre medicale, antreprenori, ingineri, profesori, absolut întreaga paletă socio-profesională se regăseşte pe lista noastră de consilieri generali. Ne dorim să nu mai fim în situaţia de acum patru ani, când Bucureşti era un oraş îngheţat. În Bucureşti nu se lucra pe niciun şantier, în Bucureşti totul era în paragină. Acum, chiar dacă mai sunt multe de făcut (…), de patru ani se munceşte în Bucureşti, sunt foarte multe proiecte pe care le-am dezvoltat. Am îmbunătăţit transportul în comun. Suntem singurii care am început să înlocuim, nu doar să cârpim, reţeaua de termoficare. De asemenea, am realizat lucrări de mare infrastructură: poduri, pasaje, supralărgiri”, a spus Firea.

Petre Roman a precizat că susţine un mandat de primar general pentru Gabriela Firea şi că este un bucureştean get beget, care s-a născut, a urmat toate studiile şi a lucrat în Capitală.

„E vorba şi de meseria mea, cea de profesor, de om de ştiinţă, în domeniul fizicii apelor şi atmosferei. Din această perspectivă, cred că Bucureştiul trebuie să meargă hotărât – şi Gabriela Firea a dovedit-o – pe ideea să avem un oraş curat, care respiră curat”, a spus el.

Dumitru Dragomir a precizat că o va sprijini pe Gabriela Firea, având convingerea că face lucruri excepţionale.

„Eu am venit alături de dumneavoastră pentru că ştiu sigur că veţi câştiga. Mie nu îmi place să pierd, ca să ne înţelegem de la început. (…) Cred că am făcut cea mai frumoasă ligă din lume. Clădirea ligii – făcută de Anca Petrescu, arhitect – dar eu am făcut-o, cu finanţare şi tot. Am făcut câteva blocuri în această capitală, ştiu cu se mănâncă şi aceste alegeri, pentru că de 30 de ani sunt numai în alegeri, exceptând ultimii patru, aşa că sunt alături de doamna Firea. O voi sprijini în absolut tot ce face, pentru că ştiu că face lucruri excepţionale, lucruri bune”, a spus Dragomir.

Te-ar mai putea interesa și
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul TAROM, are circa 12.000 de euro investiți în acțiuni TESLA, Apple și Airbnb
Cătălin Prunariu, directorul general al TAROM, a investit circa 12.000 de euro în acțiuni la marile companii TESLA, Apple, Airbnb, Ceragon Networks și Interactive Brokers, potrivit declarației......
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete cu cabluri
Protecție sporită pe Transfăgărășan și Transalpina: CNAIR a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a primit o ofertă la licitația pentru 25 km de parapete ...
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
Donații de peste 840 de milioane de euro au fost strânse pentru renovarea Catedralei Notre-Dame
''Elanul generozităţii''' pentru finanţarea lucrărilor la Catedrala Notre-Dame din Paris ''nu scade'', fiind strânși ...
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din ...