Petre Tobă a cerut atenţie maximă la evenimentele publice, în contextul atacurilor din Franţa

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, le-a cerut, vineri, şefilor structurilor operative ale MAI atenţie maximă la evenimentele şi manifestările publice din această perioadă, în contextul atacurilor din Franţa, potrivit Agerpres.
Economica.net - vin, 15 iul. 2016, 15:36
Petre Tobă a cerut atenţie maximă la evenimentele publice, în contextul atacurilor din Franţa

Petre Tobă a convocat vineri o videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor operative ale MAI având ca subiect măsurile dispuse în contextul avertizărilor meteorologice şi hidrologice, dar şi gestionarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor şi manifestărilor publice care se vor desfăşura în perioada următoare, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

În prima parte a videoconferinţei, la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale Apele Române, Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, au fost analizate posibilele efecte ale fenomenelor meteorologice prognozate pentru zilele următoare, fiind dispuse activarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, mobilizarea unor efective suplimentare de intervenţie şi începerea unor manevre de forţe şi mijloace logistice către judeţele unde există risc de inundaţii, precizează MAI.

Totodată, prefecţii din zonele vizate de avertizările de fenomene meteorologice periculoase au fost atenţionaţi să dispună măsuri preventive de informare a populaţiei, în special a turiştilor aflaţi în zonele din sud-vestul ţării, şi să fie pregătiţi să acţioneze rapid în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă.

‘Având în vedere că cele mai intense fenomene meteorologice sunt prognozate a se manifesta în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, din dispoziţia ministrului Petre Tobă un elicopter de mare capacitate al MAI se va deplasa la Craiova pentru a fi la dispoziţia structurilor de intervenţie din zonă. De asemenea, în cursul zilei de astăzi, vor începe manevre de forţe, inclusiv trimiterea de pompe de evacuare a apei din judeţele unde nu sunt probleme către zonele cu risc de inundaţii’, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, MAI are pregătiţi de intervenţie aproape 7.000 de pompieri şi poliţişti pentru a acţiona în sprijinul populaţiei. Situaţia din ţară va fi monitorizată permanent de Centrul Naţional de Conducere Integrată, care funcţionează în regim 24 de ore din 24, în sediul MAI, se mai spune în comunicat.

În partea a doua a videoconferinţei, ministrul Tobă a cerut şefilor structurilor operative ale MAI să trateze cu atenţie deosebită manifestările publice care se vor desfăşura în perioada următoare, cu atât mai mult în contextul evenimentelor care au avut loc în Franţa.

‘Plecând de la ultimele evenimente care au avut loc în Franţa şi având în vedere că suntem în plin sezon estival cu foarte multe manifestări, cu participarea unui public numeros, vă cer să trataţi cu toată atenţia aceste misiuni, să nu intervină rutina şi să puneţi în aplicare prevederile planului de acţiuni privind creşterea nivelului de siguranţă pe perioada de vacanţă. Pentru fiecare astfel de misiuni vă cer să faceţi analize de risc şi să luaţi măsurile care se impun’, a subliniat Petre Tobă.

Totodată, ministrul a anunţat că a transmis vineri scrisori de condoleanţe omologului francez şi ambasadorului Republicii Franceze la Bucureşti, exprimând solidaritatea cu poporul francez şi disponibilitatea MAI de a acorda sprijin colegilor din Franţa, dacă va fi nevoie, se mai arată în comunicatul citat.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...