1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

News

Petrom a ieftinit din nou carburanţii. Staţiile din ţară afişează preţuri de sub 5 lei pe litru

Petrom a operat noaptea trecută o nouă reducere a preţului carburanţilor. O scădere de câte 5 bani la benzină şi la motorină, după ce weekendul trecut a mai redus în două rânduri preţurile. Astfel, în multe benzinării din ţară, tarifele afişate sunt de sub 5 lei pe litru. 

25 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

De exemplu, Petrom vinde motorina STANDARD cu 4,91 lei pe litru şi 4,99 lei benzina STANDARD la staţia din Bacău, Calea Republicii, numarul 187.

Nu acelaşi lucru se întamplă peste tot. De pildă, în staţia PETROM Alexandriei, referinţă pentru ECONOMICA.NET, preţurile sunt de 5,06 lei pentru motorina STANDARD şi 5,14 lei pentru benzina STANDARD.

Petrom, principalul producător de carburant al ţării, a scăzut noaptea trecută preţurile benzinei şi motorinei cu câte cinci bani pe litru. Asta după ce compania a semnificativ preţurile peste weekend, operând două reduceri. La benzină, după o scădere de 5 bani pe litru, a mai făcut una de 7 bani. Astfel, într-un singur weekend, preţul benzinei a scăzut cu 12 bani pe litru.

Reducerea totală de preţ operată de vineri până astăzi a ajuns, astfel, la 17 bani, ceea ce a dus ca în multe benzinării din ţară, printre care cele din Constanta, Iaşi, Bacău, Timişoara, Oradea şi Giurgiu, să se afişeze preţuri de sub 5 lei pe litru.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. 

Scăderile au intervenit în urma prăbuşirii preţului barilului de ţiţei de pe pieţele internaţionale,  spun surse din companie.Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb.

La sfârşitul săptămânii trecute, prețul barilului de petrol a scăzut sub 40 de dolari, marcând astfel cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 29 de ani. Cotaţia s-a prăbuşit după ce activitatea fabricilor din China a înregistrat în luna august cel mai pronunţat declin din ultimii şase ani şi jumătate.

PETROM este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO