Phenianul ameninţă că va lansa un ‘blitzkrieg’ în Coreea de Sud

Phenianul ameninţă că va lansa un 'blitzkrieg' împotriva trupelor sud-coreene şi americane care efectuează în prezent manevre militare comune şi că va "elibera întreaga Coree de Sud", a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presă nord-coreeană, potrivit AFP, scrie Agerpres.
Economica.net - sâm, 12 mart. 2016, 08:20
Phenianul ameninţă că va lansa un 'blitzkrieg' în Coreea de Sud

În contextul în care aceste manevre americano-sud-coreene anuale, care provoacă de fiecare dată furia Phenianului, sunt în plină desfăşurare, agenţia oficială de presă KCNA, citând un comunicat al comandamentului militar, a relatat despre posibilitatea „unui atac preemptiv împotriva grupurilor inamice” care participă la aceste exerciţii, scrie Agerpres.

Ca replică la aceste manevre, Phenianul ia în considerare să lanseze un ‘blitzkrieg’, „o operaţiune pentru a elibera întreaga Coree de Sud, inclusiv Seulul”, a precizat KCNA.

Ca reacţie, Ministerul sud-coreean de Externe a făcut apel la Phenian să înceteze cu ameninţările şi provocările, potrivit agenţiei de presă sud-coreene Yonhap.

De la începutul manevrelor americano-sud-coreene, care în acest an sunt cele mai ample, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente la adresa celor doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

Tensiunile din peninsulă s-au amplificat după ce Coreea de Nord a efectuat un al patrulea test nuclear în ianuarie, apoi un tir cu rachetă cu rază lungă de acţiune în februarie, încălcând mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU.

Consiliul de Securitate a înăsprit ulterior considerabil sancţiunile internaţionale care vizau deja regimul nord-coreean, cel mai izolat din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...