Philips ar putea concedia 4.500 de angajaţi dacă nu va reuşi să vândă divizia de televizoare

Philips, al treilea mare producător de echipamente spitaliceşti din lume şi cel mai mare producător de electronice din Europa, a anunţat că negocierile cu TPV pentru vânzarea diviziei de televizoare sunt "intense şi constructive", dar durează mai mult decât s-a estimat iniţial.
Economica.net - lun, 17 oct. 2011, 10:44

Philips Electronics ar putea concedia 4.500 de angajaţi din totalul de peste 120.000 în cadrul unui program de reducere a costurilor cu 800 milioane de euro, şi se pregăteşte totodată pentru eşuarea negocierilor de vânzare a diviziei de televizoare către compania chineză TPV.

Compania olandeză, cel mai mare producător de corpuri de iluminat din lume, analizează mai multe variante pentru divizia de televizoare în eventualitatea prăbuşirii negocierilor. Profitul companiei a scăzut puternic în trimestrul al treilea, iar aşteptările pentru o revenire pe termen scurt sunt pesimiste.

Philips, al treilea mare producător de echipamente spitaliceşti din lume şi cel mai mare producător de electronice din Europa, a anunţat că negocierile cu TPV pentru vânzarea diviziei de televizoare sunt „intense şi constructive”, dar durează mai mult decât s-a estimat iniţial.

Compania spera să încheie o înţelegere în acest an.

„În eventualitatea că nu se va putea ajunge la un acord final, Philips va analiza opţiunile alternative”, a declarat luni, într-un comunicat, directorul general al grupului, Frans van Houten.

Philips a arătat că ar putea reduce personalul cu 4.500 de posturi în cadrul unui program de scădere a cheltuielilor cu 800 milioane euro, pentru consolidarea profitului şi atingerea obiectivelor financiare.

Compania avea peste 120.000 de angajaţi la finele lunii septembrie.

Grupul olandez a reiterat obiectivele financiare pentru 2013, de creştere a vânzărilor cu 4-6%, cu o marjă a profitului EBITA (înainte de dobânzi, taxe şi amortizare) de 10-12%.

Philips a raportat luni un profit net de 76 milioane euro pentru trimestrul al treilea, îns cădere de la 524 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totodată, vânzările au scăzut de la 5,46 miliarde euro la 5,39 miliarde euro.

Deşi în scădere, rezultatele companiei au depăşit media estimărilor analiştilor financiari, de 53,8 milioane euro pentru profit, respectiv 5,34 miliarde euro pentru vânzări.

În ultimele şapte luni, Philips a avertizat de două ori acţionarii că ar putea rata ţinteel de profit şi a redus ţintele de creştere pe termen lung.

Compania este afectată de creşterea costurilor cu materiile prime, reducerea încrederii consumatorilor, încetinirea pieţei construcţiilor şi reducerea investiţiilor publice în sectorul sănătăţii.

Preţul acţiunilor Philips s-a prăbuşit cu aproape 40% în ultimele 12 luni, pe fondul competiţiei dure cu producătorii asiatici de electronice, care se bucură de costuri mai reduse.

 

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...