Piața videoproiectoarelor a crescut cu 32% în primul trimestru

Epson, lider mondial în realizarea de produse inovatoare în domeniul imaginii, și-a menținut poziția de lider pe piața de videoproiectoare din România cu o cotă de piață de 38% ca număr de unități vândute şi de 37% ca valoare a acestora, în perioada ianuarie – martie, conform raportului Futuresource Consulting, dedicat industriei de profil.
Lidia Neagu - mie, 06 mai 2020, 10:39
Piața videoproiectoarelor a crescut cu 32% în primul trimestru

De asemenea, întreaga piață locală de videoproiectoare a cunoscut o creştere față de perioada similară a anului trecut, cu 32% ca volum şi 13% ca valoare a vânzărilor, datorată instituțiilor şi companiilor private care integrează digitalizarea și implementează soluții moderne, dar şi clienților aflați în căutarea unor modele de videoproiectoare home cinema.

„Începutul anului 2020 a fost unul bun, cu multe comenzi pentru proiectoarele wide, ultra-wide, ultra-mobile sau interactive, destinate companiilor, instituțiilor sau sectorului educațional. . Acest lucru ne arată că toate aceste segmente se află într-un continuu proces de digitalizare, iar soluțiile cele mai căutate sunt acelea versatile, care pot fi folosite în multiple situații. Din ce în ce mai mult interes suscită şi modelele home cinema şi, în ciuda amânării sau a suspendării multor evenimente sportive care erau un catalizator pentru vânzările de videoproiectoare în anii în care acestea aveau loc, clienții îşi petrec timpul liber acasă, cu familia, alegând adesea videoproiectorul ca un mijloc de divertisment „, a declarat Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria.

Epson a dominat segmentul modelelor cu rezoluții superioare – XGA, WXGA și WUXGA, cu cote de piață cuprinse între 30% şi 78% ca valoare a vânzărilor în Q1 2020.. Este vorba despre soluții de proiecție fiabile, care oferă o gamă largă de opțiuni în materie de conectivitate și de portabilitate. O dimensiune corectă a imaginii într-o încăpere poate face o diferență majoră în privința nivelului de concentrare și de înțelegere. Spre deosebire de afișajele de tip flat panel, proiectoarele noastre oferă o dimensiune scalabilă a imaginii, astfel încât, indiferent de încăpere, fiecare privitor beneficiază de o imagine perfectă, fără a se pierde din calitate şi fără să fie necesară reglarea repetată a zoom-ului.

Rezultatele remarcabile au fost obținute și pe segmentul videoproiectoarelor interactive, dedicate companiilor sau mediului educațional, unde cota de piață Epson a fost de 65% ca valoare a vânzărilor înregistrate în perioada menționată. Ecranele cu diagonale mici pot fi o problemă pentru implicarea elevilor la orele de curs. Conform unui studiu recent realizat de Radius Research, 58% dintre studenții dintr-o sală de clasă de dimensiuni medii nu pot citi tot conținutul afișat pe un ecran plat de 70″. Soluțiile de proiecție Epson pot fi adaptate la orice spațiu, având o imagine proiectată cu diagonala de până la 100″ pentru soluțiile noastre de predare interactivă și de până la 500″ pentru modelele instalabile. Videoproiectoarele Epson oferă imagini Full HD în culori bogate şi vibrante. Stilourile interactive şi tehnologia tactilă menţin copiii implicaţi în timpul orelor de curs, mai ales că aceştia pot distribui conţinut de pe propriile dispozitive către restul clasei.

De asemenea, Epson a obținut o cotă de piață de 30% pe segmentul videoproiectoarelor Full HD (1080p). Configurarea ușoară, imaginile clare, culorile vii și mișcarea fluidă le fac ideale pentru divertismentul de acasă, de la filme și evenimente sportive, până la jocuri.

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informațiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ochelari inteligenți, sisteme de detecție şi roboți industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovațiilor şi depășirii așteptărilor clienților în ceea ce privește imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.
Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, grupul Epson are peste 81.000 de angajați în 85 de companii din întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...