1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Piaţa bursieră este controlată de două trupe de brokeri, una din Bucureşti alta din Cehia

Frimele de brokeraj Swiss Capital, controlată de Bogdan Juravle, şi Wood & Company (Cehia) se menţin campioanele tranzacţiilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Pe primele două luni ale anului au înregistrat cote de piaţă de peste 23% şi respectiv peste 16%, din valoarea totală a tranzacţiilor.

04 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

Aceleaşi echipe de brokeri au fost liderele şi pe luna trecută, urmate  de casa de brokeraj a Băncii Transilvania, BT Securities, şi de BCR.

Swiss Capital a avut un rulaj de peste 508 de milioane de lei, iar Wood & Company a făcut  tranzacţii de aproape 360 milioane de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

BCR este a treia pe primele două luni , cu aproape 132 de milioane de lei (peste 6% din piaţă), iar BT Securities este a patra, cu peste 131 de milioane (aproape 6%).

SSIF Broker Cluj Napoca, singura firmă de brokeraj cotată ea însăşi la BVB,  este a cincea atât în topul anual (122 de milioane, 5,6%), cât şi în topul pe februarie.

Valoarea tranzacţiilor (lichiditatea) a scăzut în februarie cu aproape 24%, până la 411 milioane de lei, jucătorii devenind prudenţi după creşterile din ianuarie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO