Piaţa de cablu a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 672,7 mil. euro, în scădere faţă de 2010

Piaţa de cablu a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 672,7 milioane de euro, în scădere faţă de 2010, în condiţiile în care numărul de companii active pe piaţă a scăzut, iar bilanţul financiar general pe industrie a fost negativ, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.
Economica.net - lun, 10 dec. 2012, 17:14
Piaţa de cablu a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 672,7 mil. euro, în scădere faţă de 2010

Aceste concluzii se desprind din Anuarul Media Expres pe 2012-2013, realizat de Media Expres, revista industriei de cablu din România. Apariţia anuarului este sprijinită de Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu, iar la revizuirea anuarului au fost folosite registrele de companii cu avize de retransmisie furnizate, la jumătatea acestui an, de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Aflat la cea de-a zecea ediţie, anuarul conţine o serie de cifre despre companiile de cablu, care relevă, printre altele, faptul că numărul acestora este în scădere, de la 583 de companii cu activitate de distribuţie de programe TV în 2010 la 557 în 2011. „Din acestea un număr de 49 sunt fie în lichidare, fie au cifre de afaceri de 0 lei şi raportează pierderi. Alte companii din cele cu activitate în 2011 şi 2012, chiar dacă în funcţiune, au fost vândute, cum este cazul semnificativ al companiei Telemach din Piatra-Neamţ (care a fost cumpărată anul acesta de către RCS&RDS, n.r.)”, se spune în comunicat.

În 2011, cifra de afaceri netă pe industria de cablu a fost, potrivit anuarului, de 672,7 milioane de euro (la un curs mediu de 4,5256 lei pentru un euro), în scădere cu 3,6 milioane de euro faţă de anul anterior (când cursul mediu a fost de 4,21 lei), după ce crescuse faţă de 2009, când a fost de 623 de milioane de euro.

Bilanţul contului de profit pe total industrie a fost din nou negativ, de minus 93,6 milioane de euro, atingând aproape nivelul din 2009 (când a fost de minus 90 de milioane de euro), după ce în 2010 fusese de minus 181 de milioane de euro, se mai spune în comunicat.

Anuarul mai cuprinde descrierea pieţei de cablu pe judeţe, ca şi tradiţionalele capitole dedicate operatorilor de cablu, listaţi cu cifrele de afaceri, televiziunilor (cu licenţe româneşti, dar şi internaţionale cu difuzare în România), furnizorilor de echipamente şi servicii şi organizaţiilor profesionale.

Publicaţia lunară Media Expres, revista industriei de cablu din România, apare în mod constant din anul 2000. Site-ul publicaţiei a fost lansat în 2001, iar Anuarul Media Expres apare din anul 2003. Compania a fost înfiinţată la Cluj, a beneficiat în primul an de o finanţare europeană prin programul PHARE, după care a fost preluată de iniţiatorul revistei şi redactorul-şef, Mihai Pavelescu.

Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu este organizaţia profesională a distribuitorilor de programe TV prin cablu şi satelit din România, care reprezintă interesele principalelor companii din domeniu ce deservesc peste 80% din piaţa locală. ACC este condusă de un Consiliu Director format din reprezentanţii RCS&RDS, UPC România şi Telemach, preşedintele acesteia fiind Radu Petric.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...