1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Piaţa emisiilor de carbon din UE a crescut în 2017 pentru prima dată în ultimii şapte ani

Emisiile de gaze cu efect de seră reglementate în conformitate cu piaţa de carbon din sistemul UE de comercializare a emisiilor au crescut în 2017 pentru prima dată în ultimii şapte ani, ca urmare a unei producţii industriale mai puternice, arată datele publicate marţi de Comisia Europeană, informează Reuters.

03 apr, 2018 | Agerpres

Aproximativ 45% din producţia de gaze cu efect de seră a Uniunii Europene este reglementată de schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS), principala politică a blocului comunitar în domeniul combaterii încălzirii globale.

Pe baza datelor furnizate de Comisia Europeană, analiştii Reuters au calculat că anul trecut au fost reglementate emisii de gaze echivalente cu 1,756 miliarde tone de CO2 pentru companiile din cadrul schemei ETS, cu 0,3% mai mult decât în 2016.

Chiar dacă emisiile de gaze cu efect de seră ale companiilor din sectorul energiei şi termoficării au scăzut cu 1%, emisiile totale ale sectorului industrial au crescut cu 1,8% ca urmare a creşterii emisiilor companiilor producătoare. De asemenea, emisiile companiilor aeriene au crescut cu 13,3% în 2017 până la 61,5 milioane tone de CO2.

Schema UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS) limitează emisiile de gaze cu efect de seră pentru un număr de aproximativ 12.000 de uzine, fabrici şi companii aeriene, obligîndu-le să cedeze un certificat de poluare pentru fiecare tonă de CO2 emisă anual până la finele lunii aprilie a anului următor.

Cifrele referitoare la emisiile de CO2 sunt urmărite cu atenţie de participanţii la schema ETS deoarece oferă un prim indiciu cu privire la balanţa dintre cerere şi ofertă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO