1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Investiţii

Piaţa fondurilor de investiţii distribuite în România a rămas la valoarea de 21 miliarde lei, în aprilie

Activele nete ale fondurilor deschise de investiţii locale au avut o evoluţie staţionară în aprilie, nivelul pieţei rămânând la valoarea de 21 miliarde lei (4,7 miliarde euro), iar creşterea de la începutul anului este în continuare modesta, de 0,2%, a anunţat, luni, Asociaţia Administratorilor de Fonduri, organizaţia profesională neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România.

16 mai, 2016 | Agerpres

Fondurile locale au înregistrat în aprilie ieşiri nete de 17,7 milioane lei (4 milioane euro), fiind vizate şi în această luna în special fondurile de obligaţiuni (-48 milioane lei), cele diversificate (-9,3 milioane lei) şi în mai mică măsură cele de randament absolut (-3 milioane lei), cele monetare (-2,7 milioane lei), cele cu capital protejat (-1,5 milioane lei) şi cele de acţiuni (-1,4 milioane).

Mare parte din ieşirile nete înregistrate de toate aceste categorii de fonduri au fost compensate de intrările nete ale celorlalte fonduri (+48,2 milioane lei).

Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în România au scăzut cu 0,6%, comparativ cu luna martie, până la nivelul de 2,33 miliarde lei (520 milioane euro) şi au înregistrat de la începutul anului o scădere de 1%.

Fondurile deschise străine distribuite în România, având o pondere de 10% din totalul fondurilor deschise de investiţii, au înregistrat în luna aprilie, spre deosebire de fondurile locale, subscrieri nete pozitive de 7,9 milioane lei (1,8 milioane euro).

Activele nete ale celor 23 de fonduri inchise (locale şi straine) au scăzut cu 1,5% în luna raportată, ramânând la nivelul de aproximativ 0,48 miliarde lei (107 milioane euro). Aceste fonduri au înregistrat ieşiri nete în luna aprilie de 1,2 milioane lei (0,27 milioane euro).

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO