1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

IT&C

Piaţa mondială a jocurilor video şi electronice ar urma să depăşească 152 de miliarde de dolari în 2019

Piaţa mondială a jocurilor video şi electronice ar urma să genereze venituri de 152,1 miliarde dolari în 2019, în creştere cu 9,6% comparativ cu 2018, potrivit unui studiu publicat marţi de firma olandeză de cercetare de piaţă Newzoo, transmite Reuters.

19 iun, 2019 | Agerpres

Asistăm la "o convergenţă completă a diferitelor forme de divertisment digital", a declarat directorul general al Newzoo, Peter Warman. În condiţiile în care jocurile devin aparent omniprezente, ele se transformă în instrumente pentru conectivitate, permiţând jucătorilor să discute cu prietenii şi să se întâlnească cu noi persoane. În special editorul jocului Fortnite, firma Epic Games, consideră jocul ca o platformă de comunicare, declară Warman.

Potrivit estimărilor Newzoo, în acest an SUA vor devansa China în calitate de cea mai mare piaţă de gaming în funcţie de cifră de afaceri, 36,9 miliarde dolari faţă de 36,5 miliarde dolari, ca urmare a creşterii înregistrate pe piaţa jocurilor destinate consolelor, a influenţei Fortnite în America dar şi a impactului precedentelor decizii ale autorităţilor chineze de a îngheţa aprobarea de noi jocuri.

"Cred că este doar o problemă temporară", a spus Peter Warman referindu-se la piaţa chineză, deoarece sunt multe jocuri care aşteaptă aprobarea.

De asemenea, companiile japoneze, precum Nintendo şi Bandai Namco Holdings, creatorul jocurilor Pac-Man, au revenit şi ele graţie nostalgiei pentru jocurile retro. De exemplu, o nouă versiune a jocului Final Fantasy VII, lansată iniţial în 1997 de firma japoneză Square Enix Holdings Co Ltd, ar urma să fie dezvăluită în cursul anului următor.

"A luat mult dar au revenit", a declarat Peter Warman, după ce unii dezvoltatori japonezi au avut unele întârzieri în a adopta jocurile mobile şi să îşi modifice modelele comerciale de la jocuri plătite la jocuri gratuite.

Pe ansamblu, Newzoo estimează că jocurile mobile pe smartphone-uri şi tablete, faţă de cele pentru PC-uri şi console, vor rămâne cea mai mare platformă, generând venituri de 68,5 miliarde dolari, adică 45% din piaţa mondială.

Raportul elaborat de Newzoo exclude veniturile generate de sporturile electronice (esports) sau cele de pe urma competiţiilor prefesionale de jocuri video. În luna februarie a acestui an, Newzoo estima că veniturile globale din sporturile electronice (esports) ar urma să se ridice la 1,1 miliarde dolari în acest an.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO