1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

News

Piaţa online de materiale de construcţii poate creşte cu până la 20%, în 2014

Piaţa online de materiale de construcţii poate creşte cu valori între 10 şi 20%, în 2014, odată cu intrarea în competiţie a marilor jucători din domeniu, arată estimările specialiştilor din domeniu.

03 apr, 2014 | Agerpres

'Preconizăm o creştere a pieţei online de materiale de construcţii, având în vedere că pe această zonă au intrat mari jucători din zona tradiţională a comerţului cu materiale de construcţii. Piaţa poate creşte cu o valoare între 10 şi 20 de procente, mai ales că, odată cu intrarea marilor jucători, a crescut şi credibilitatea comerţului online cu materiale de construcţii', a precizat, pentru AGERPRES, Oliviu Vasilescu, director al grupului de firme Menatwork.

Potrivit unui comunicat al companiei, aceasta a investit 200.000 de euro în dezvoltarea platformei de comerţ online pentru vânzarea de materiale de construcţii, după alţi 300.000 de euro.

Peste 70% din produsele fabricate şi comercializate la nivel de grup pot fi achiziţionate şi pe platforma www.eMenatwork.ro.

'60% dintre clienţi sunt cei la care nu am fi putut ajunge prin mijloacele tradiţionale de vânzare. Sunt atât persoane fizice, cât şi constructori care vor acces rapid la produse şi informaţii, iar timpul nu le permite deplasarea în magazine şi showroom-uri', a explicat Vasilescu decizia de extindere a operaţiunilor online.

În topul celor mai vândute produse şi soluţii pentru construcţii se află categoria produselor ceramice, faianţă, gresie, cărămidă aparentă, mozaic. Pe locul secund se clasează gardurile şi sistemele de împrejmuire.

Compania şi-a bugetat pentru 2014 afaceri în creştere cu 50%.

'Afacerile companiei în primul trimestru al acestui an echivalează cu cele din primul semestru al anului trecut. Acest aspect, împreună cu experienţa acumulată în cei trei ani şi strategia de dezvoltare şi investiţii pentru anul în curs, reprezintă principalii factori care vor genera anul acesta o creştere a afacerilor eMenatwork de aproximativ 50 de procente', a explicat Oliviu Vasilescu.

eMenatwork, parte a grupului de firme Menatwork, specializată în comerţul online al materialelor de construcţii şi soluţii pentru amenajări, şi-a început activitatea în 2010.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO