1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

News

Piaţa produselor lactate bio din România va ajunge la peste 28 de milioane de lei în 2020

Piaţa produselor lactate bio din România s-a triplat ca valoare în ultimii 6 ani. La ritmul actual, studiile indică o piaţă de peste 28 de milioane de lei în 2020, comparativ cu 19,6 milioane lei în 2015.

30 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Deşi încă relativ mică în valoare, piaţa produselor lactate bio este una dintre cele mai dinamice şi mai ofertante, atât pentru consumatorii români,  cât şi pentru producătorii, indică datele mai multor studii de specialitate. Astfel, datele Euromonitor International arată că piaţa produselor lactate bio din România s-a triplat aproape ca valoare în ultimii 6 ani. La ritmul actual, studiul indică o piaţă de peste 28 de milioane de lei în 2020, comparativ cu 19,6 milioane lei în 2015. "Românii înţeleg din ce în ce mai mult că este important să facă alegeri alimentare sănătoase, iar laptele bio, alături de întregul segment de lactate organice, se află tot mai des în coşul de cumpărături al acestora. În general, așteptările consumatorilor au crescut, 26% dintre cei din țările în dezvoltare verificând pe etichetele și ambalajele produselor și băuturilor dacă sunt obținute prin practici sustenabile sau din materiale prietenoase cu mediul, iar 29% verifică dacă sunt organice ", afirmă Cătălina Siriteanu, Operational Marketing Director Tetra Pak South Eastern Europe, liderul mondial în soluţii de procesare, ambalare şi distribuire a produselor alimentare lichide.

Potrivit Milward Brown Environment Research 2015, profilul de mediu al unui produs este un criteriu de cumpărare din ce în ce mai important pentru consumatori, astfel încât procentul celor care caută activ astfel de informaţii a crescut la 70% în 2015 faţă de 39% în 2009.

Consumatorii însă nu iau decizii doar în ceea ce priveşte produsele pe care le consumă, ci şi privind ambalajele în care acestea sunt disponibile la raft. Conform aceluiaşi studiu, 77% dintre aceştia declară că un ambalaj prietenos cu mediul îi determină să aleagă într-o măsură mai mare o anumită marcă, iar 39% dintre ei cred că acesta creşte valoarea mărcii.

Printre jucătorii care produs lapte  bio se numără  LaDORNA, Napolact şi Olympus.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO