Piaţa românească de RCA este o bombă cu ceas – Andreea Paul

Piaţa românească de RCA este o bombă cu ceas, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) amână nejustificat intervenţiile pe care le impune legea pentru protecţia pieţei şi a consumatorilor, declară prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul. 
Economica.net - lun, 27 iun. 2016, 09:10
Piaţa românească de RCA este o bombă cu ceas - Andreea Paul
„Problemele pieţei de asigurări obligatorii auto RCA se adâncesc, nu se rezolvă. Criteriile de solvabilitate a unor companii pe segmentul RCA nu sunt respectate, iar ASF amână nejustificat intervenţiile pe care le impune legea pentru protecţia pieţei şi a consumatorilor”, spune Andreea Paul, într-un comunicat transmis AGERPRES. 

Aceasta susţine că există informaţii publice că, după cazul ASTRA, pierderile acumulate de alte trei companii – însumând o mare parte a pieţei de asigurări obligatorii – se adâncesc zilnic. „În acest context, gestionarea situaţiei de către ASF comportă o importanţă şi o atenţie specială”, arată prim-vicepreşedintele PNL. 

Andreea Paul atrage atenţia că una dintre aceste companii este în insolvenţă tehnică de 3 ani, alta este în faza de redresare, dar nu respectă indicatorii de solvabilitate, iar încă una acumulează pierderi în continuare şi, de asemenea, nu îndeplineşte indicatorii de solvabilitate. 

„Suspiciunile sunt mari în ceea ce priveşte controlul preţurilor, fraudelor din sistem şi în gestionarea inadecvată a pieţei de asigurări obligatorii, având în vedere că pierderile se acumulează în continuare, zi de zi. Întrebarea este de ce se amână intervenţia ASF şi se permit acumulările de pierderi? Probabil, pentru că nu se doreşte asumarea acestei curăţenii necesare a pieţei de asigurări de către actuala conducere şi se aruncă bomba cu ceas în braţele următoarei echipe”, mai afirmă Andreea Paul. 

Te-ar mai putea interesa și
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Zborul cu balonul în Turcia și curse charter spre Egipt, noutățile Hello Holidays pentru sezonul toamnă-iarnă
Agenția de turism Hello Holidays mizează pentru sezonul de toamnă-iarnă pe destinații precum Turcia și Egipt. ...
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Angajaţii magazinelor Apple vor primi bonusuri de până la 1.000 de dolari
Apple Inc. îşi va recompensa luna viitoare angajaţii din magazine cu bonusuri de până la 1.000 de dolari, o decizie ...
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna august 2021, cu 1% faţă de iulie ...
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective bune de revenire
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective ...
Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru mobilitate, însă platformele alternative au perspective pozitive ...