Piaţa românească de retail electro-IT a crescut cu 15% în primul semestru din 2016 – Altex

Piaţa românească de retail electro-IT a crescut cu 15% în primul semestru din 2016, pe fondul scăderii TVA şi relaxării creditării, iar în a doua parte a anului ritmul de creştere ar putea fi chiar mai ridicat, a declarat joi Ştefan Vârşa, manager retail la Altex, cel mai mare jucător pe piaţa locală de profil.
Economica.net - joi, 15 sept. 2016, 11:29
Piaţa românească de retail electro-IT a crescut cu 15% în primul semestru din 2016 - Altex

Altex, liderul detaşat al pieţei locale de electro-IT, a înregistrat o creştere a vânzărilor peste nivelul general al pieţei şi se pregăteşte pentru ediţia 2016 a Black Friday cu spaţii de depozitare extinse şi o creştere a stocurilor. În general, prima jumătate a anului generează 40% din vânzările anuale ale retailerului Altex, iar al doilea semestru – 60%.

Altex are în prezent o reţea de 94 magazine sub brandul Altex, la care se adaugă 19 magazine Media Galaxy, şi a anunţat deschiderea a două noi magazine până la finalul anului – la Bistriţa şi în noul complex comercial Veranda, din Bucureşti (zona Obor).

Retailerul a achiziţionat şi a integrat în reţeaua sa peste 20 de magazine Domo. Altex este prezent în peste 60 de oraşe, cel mai mic magazin are 200 mp, cel mai mare – peste 3.000 de mp, iar cele mai mari vânzări le înregistrează magazinul Altex Sibiu. Anul trecut, Altex a realizat vânzări de 433 milioane euro, pe o piaţă estimată la circa 2,3 miliarde euro.

Vânzările online ale Altex sunt în creştere şi au ajuns în acest an la 25% din total, comparativ cu 20% anul trecut. De altfel, produsele cu cel mai mare ritm de creştere în vânzările celui mai mare retailer local sunt smartphone-urile, urmate de electrocasnicele mari şi produsele de gaming/entertainment. Valoarea medie a achiziţiilor clienţilor Altex a crescut în acest an la circa 100 de euro faţă de 80 de euro anul trecut.

Altex a lansat joi noua campanie de imagine intitulată ‘Fără Teamă’, al cărei concept porneşte de la situaţiile cu care se confruntă toţi consumatorii atunci când achiziţionează un produs, când fac o investiţie importantă, şi anume gândul că poate nu au găsit cea mai bună ofertă.

‘Încă din 2002, de la lansarea primului magazin Altex în România, am urmat aceeaşi strategie a poziţionării consumatorului în centrul preocupărilor noastre, oferindu-i acces la produse de înaltă calitate la cele mai bune preţuri de pe piaţă. Prin campania Fără Teamă ne dorim să întărim parteneriatul cu clienţii noştri şi să le confirmăm încrederea în alegerea Altex prin faptul că primesc cel mai bun raport preţ – calitate din România, astfel încât ei să se poată bucura din plin de experienţa de cumpărare şi de produsul achiziţitonat’, afirmă Dan Ostahie, CEO Altex România.

‘Prin campania Fără Teamă ne adresăm cumpărătorului actual, mult mai informat şi mai atent la valoarea pe care o primeşte prin investiţia pe care o face, vorbindu-i într-un mod direct, relaxat şi amuzant. Venim cu o abordare pragmatic-emoţională, dorind să construim mai departe conversaţia cu clienţii noştri într-un mod cât mai relevant pentru ei, trecând de la a răspunde unei nevoi la adresarea unui comportament de răspuns: temerile din momentul achiziţiei devin irelevante în contentul Altex. Mesajul campaniei este ‘Fără teamă că cineva ştie un preţ mai bun. Dacă găseşti în altă parte mai ieftin, îţi dăm de 2X diferenţa’, iar campania va fi comunicată integrat, cu execuţii pe toate canalele de comunicare: TV, radio, in-store şi online’, a declarat Tia Ghinea, marketing manager Altex.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
PepsiCo aduce celebrul brand de pufuleți Cheetos în România
PepsiCo aduce celebrul brand de pufuleți Cheetos în România
PepsiCo, lider global în categoria de băuturi răcoritoare și alimente, a anunțat luni că include în portofoliul de ...
Timişoara – Colterm anunţă posibilitatea restricţionării apei calde pe timpul nopţii
Timişoara – Colterm anunţă posibilitatea restricţionării apei calde pe timpul nopţii
Administratorul special al companiei de termoficare Colterm, Cristian Amza, a anunţat, luni, că din cauza zilelor geroase ...
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Statele din zona euro discută cum să facă guvernele să respecte regulile fiscale UE
Miniştrii de Finanţe din zona euro vor demara luni discuţiile cu privire la modul în care pot fi modificate regulile ...