1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

News

Canalys: O durere de cap pentru operatorii de telefonie mobilă este incertitudinea din jurul Huawei. Piaţa smartphone-urilor scade cu peste 10%

Piaţa smartphone-urilor 5G va ajunge la 278 milioane în 2020, pe fondul revenirii globale a vânzărilor, potrivit celui mai recent raport al companiei de cercetări de piaţă Canalys. Piaţa globală a smartphone-urilor va scădea cu 10,7% în 2020 comparativ cu 2019, la 1,3 miliarde de unități, iar dintre acestea, 278 milioane vor fi dispozitive compatibile cu reţeaua 5G. Europa este a treia piaţă din lume pentru telefoanele cu 5G, dar adopţia acestora este frânată de mai mulţi factori.

26 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Unul dintre aceşti factori este aşteptarea lansării unui iPhone 5G, precum şi incertitudinile legate de Huawei şi capacitatea sa logistică de a livra un volum de telefoane la potenţialul său.

Europa va fi a treia regiune ca mărime după China Mare și a America de Nord în ceea ce privește penetrarea 5G în 2020 și 2021, iar vânzările vor fi impulsionate de mai mulţi factori. Canalys previzionează vânzări de 31 milioane de unităţi în acest an şi de 76 milioane de unităţi anul viitor.

„Dispozitivele 5G la prețuri destul de agresive sunt deja disponibile în Europa, cum ar fi Motorola G 5G Plus și Xiaomi Mi 10 Lite 5G. Dar, cu multe piețe centrate pe Apple, cum ar fi Marea Britanie, există o bază mare de clienți dispuși să aștepte un iPhone cu 5G. O altă durere de cap pentru operatorii de telefonie mobilă din Europa este incertitudinea continuă în jurul Huawei . De mult timp era de aşteptat ca Huawei să joace un rol major în adoptarea smartphone-urilor 5G, iar alte mărci precum Xiaomi, Oppo și TCL se poziționează deja pentru a umple orice vid care ar putea să apară” a comentat Stanton.

Pentru 2012, Canalys estimează o revenire de 9,9% a pieţei generale de telefoane inteligente.

„Livrările globale de smartphone-uri revin rapid pe multe piețe înaintea recuperării consumului economic și din retail”, a declarat analistul senior, Ben Stanton. „Vânzătorii de smartphone-uri au lansat produse noi, iar marketingul și vânzările online din perioada post-blocare, au generat un interes puternic al consumatorilor pentru cele mai noi gadgeturi. Redeschiderea treptată a magazinelor offline, îmbunătățirea logisticii și a producției au oferit impulsul necesar pentru ca majoritatea piețelor să treacă în a doua jumătate a anului la o piaţă mai stabilă. Și odată cu începerea sezonului de sărbători, nu există nicio îndoială că 5G va fi pus în centrul atenției".

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO