1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

News

Piaţa telefoanelor second hand va ajunge la 67 miliarde de dolari în trei ani - IDC

International Data Corporation (IDC) se așteaptă ca vânzările la nivel mondial de smartphone-uri second hand, inclusiv smartphone-uri renovate oficial și uzate, să ajungă la un total de 206,7 milioane de unități în 2019. Aceasta reprezintă o creștere de 17,6% față de cele 175,8 milioane de unități livrate în 2018. Pentru anul 2023, IDS estimează că piaţa va ajunge la 332,9 milioane de unități, cu o rată anuală de creștere (CAGR) de 13,6% în perioada 2018-2023.

19 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Această creștere poate fi atribuită unui nivel ridicat al cererii de smartphone-uri folosite, care oferă economii considerabile în comparație cu modelele noi. Mai mult, companiile s-au străduit să producă noi modele care să asigure un echilibru între noile caracteristici dezirabile și un preț care este considerat rezonabil. Privind în viitor, IDC se așteaptă ca lansarea rețelelor 5G și a smartphone-urilor 5G să afecteze piața second hand, deoarece proprietarii de smartphone-uri încep să tranzacționeze dispozitivele 4G pentru promisiunea unele 5G performante.

„În contrast cu declinurile recente pe piața smartphone-urilor noi, precum și prognoza potrivit căreia creșterea pieţei va fi minimă în următorii ani, piața telefoanelor utilizate nu arată semne de încetinire în nicio regiune a globului”, a spus Anthony Scarsella, manager de cercetare cu IDC Worldwide Trimestrial Mobile Tracker. "Dispozitivele recondiționate, precum și cele folosite continuă să ofere alternative rentabile atât consumatorilor, cât și companiilor care încearcă să economisească bani atunci când achiziționează un smartphone. Mai mult, posibilitatea vânzătorilor de a vinde dispozitive recondiționate mai accesibile pe piețele în care, în mod normal, nu ar avea un prezență, ajută acești jucători să-și crească brandul, precum și ecosistemul lor de aplicații, servicii și accesorii".

Conform clasificărilor IDC, un smartphone recondiționat este un dispozitiv care a fost folosit și eliminat la un punct de colectare de către proprietarul său. După ce dispozitivul a fost examinat și clasificat ca potrivit pentru refolosire, acesta este trimis la un service pentru recondiționare și este în cele din urmă vândut pe un canal secundar de piață. Un smartphone recondiționat nu este un telefon vândut de la persoană la persoană.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO