1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

PIB-ul per capita şi consumul din România, la jumătatea nivelului mediu din UE, în 2014

Bulgaria, România şi Croaţia au avut, în 2014, cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), potrivit datelor preliminare publicate marţi de Oficiului European de Statistică (Eurostat).

16 iun, 2015 | Agerpres

Situaţia este identică în ceea ce priveşte Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS), Bulgaria, România şi Croaţia fiind la aproximativ jumătate faţă de media înregistrată în restul statelor membre, scrie Agerpres.

În 2014, în Uniunea Europeană consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat în PPS a variat de la 49% din media din UE28, în cazul Bulgariei, până la 140% în cazul Luxemburgului. În cazul României şi Croaţiei, consumul individual efectiv s-a situat anul trecut la 55% şi, respectiv, 59% din media din UE28.

În ceea ce priveşte PIB-ul per capita în 2014 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard - PPS), România s-a situat la 54% din media Uniunii Europene, şi ocupă în continuare penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost la 45% din media UE, în timp ce în Croaţia valoarea PIB/locuitor exprimat în PPS a fost la 59% din media UE. Anul trecut, cea mai prosperă ţară membră a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat în PPS a fost de peste două ori şi jumătate mai mare (263%) faţă de media din UE.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO