Pierderile Cocor s-au dublat în primele nouă luni, la 10,5 milioane lei

Cocor Bucureşti (COCR), compania care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din centrul Bucureştiului, a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 10,5 milioane de lei, duble faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 5 milioane lei.
Economica.net - joi, 15 nov. 2012, 16:04
Pierderile Cocor s-au dublat în primele nouă luni, la 10,5 milioane lei

Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 43%, de la 16,7 milioane de lei la 9,5 milioane de lei, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Cocor a raportat venituri de 16,65 milioane de lei, în scădere cu 21%, şi cheltuieli de 27,2 milioane de lei, mai mici cu 3%. În perioada similară a anului trecut, compania a obţinut venituri de 21,2 milioane de lei şi cheltuieli de 26,27 milioane de lei.

Magazinul Cocor, modernizat în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, este executat silit de BCR, care intenţiona să organizeze o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestată în instanţă de proprietarii magazinului. Instanţa a stabilit un prim termen de judecată în acest caz pentru 7 ianuarie.

BCR a finanţat cu circa 19 milioane de euro modernizarea magazinului.

Acţionarii Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătatea sumei.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 milioane euro).

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucureşti sunt tranzacţionate pe piaţa Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate miercuri, la un preţ de 79,9 lei pe acţiune. La această cotaţie capitalizarea firmei este de 24,1 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
Statele Unite susțin că dețin probe potrivit cărora Rusia are planuri de atac asupra Ucrainei
SUA au evocat miercuri "probe" care ar arăta că Rusia ia în calcul "importante acţiuni agresive împotriva Ucrainei" ...
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
NATO acuză Rusia că se folosește de exerciții militare pentru a deghiza atacuri asupra țărilor vecine
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins miercuri acuzaţiile că Alianţa Nord-Atlantică provoacă Moscova ...
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot face investiții minime de 100 de euro
Antreprenorii Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan au lansat platforma de crowdfunding Ronin, prin care se pot ...
O echipă de antreprenori români, formată din Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, a lansat pe 1 decembrie ...