Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul trimestru al acestui an, ca urmare a cererii slabe şi a performanţelor modeste din America de Nord, dar cu toate acestea cotaţia acţiunilor sale a crescut cu 6% pentru că pierderile au fost mai mici decât estimau analiştii, transmite Reuters.
AGERPRES - vin, 26 apr. 2024, 13:14
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii

Electrolux, companie prezentă şi pe piaţa din România, a înregistrat pierderi operaţionale de 720 de milioane de coroane (66,2 milioane de dolari) în primele trei luni ale acestui an, faţă de pierderi de 256 milioane de coroane în perioada similară a anului trecut şi un rezultat negativ de 761 milioane de euro estimat de analişti.

Grupul suedez a avut probleme în a concura cu rivalii care oferă preţuri mai mici, cum este producătorul chinez Midea, pe măsură ce gospodăriile afectate de inflaţie se îndreaptă spre eletrocasnice mai ieftine.

„Presiunile pe partea de preţuri în America de Nord şi activităţile promoţionale ridicate de pe alte pieţe, care au caracterizat ultima parte a anului 2023, au continuat şi în primul trimestru”, a precizat directorul general de la Electrolux, Jonas Samuelson.

Acesta a informat Consiliul director al companiei de intenţia sa de a demisiona din funcţia de preşedinte director general al Electrolux începând cu data de 1 ianuarie 2025.

Martin Persson, manager de portofoliu la grupul de asigurări Lansforsakringar, unul dintre acţionarii de la Electrolux, spune că, deşi pierderile operaţionale trimestriale au crescut semnificativ, pieţele financiare se aşteptau la rezultate şi mai proaste.

„Cred că aşteptările erau la un nivel extrem de scăzut”, a spus Martin Persson. Acesta a adăugat că numirea unui nou director general ar putea fi un element pozitiv pentru Electrolux, cu condiţia să găsească persoana potrivită.

În ultimii ani, Electrolux a avut probleme în special pe piaţa din America de Nord, unde a redus costurile, însă măsurile de eficientizare a producţiei nu au dat încă roade. America de Nord, una din cele mai importante pieţe pentru Electrolux, este o regiune dificilă şi pentru competitori, o dovadă în acest sens fiind anunţul recent al Whirlpool că va disponibiliza aproximativ 1.000 de angajaţi în America de Nord.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile Electrolux, AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.500 de metri din tunelul de pe secțiunea 4
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a forat 1.500 de metri din tunelul de pe secțiunea 4
Constructorul secțiunii 4 a A1 Sibiu - Pitești a forat 1.500 de metri în total pe ambele fire ale tunelului de sub dealul Momaia, anunță joi secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel......
Consiliul Concurenței efectuează investigații privind presupuse exploatări ale poziției superioare de negociere și practici comerciale neloiale. Ce înseamnă acest lucru pentru companii?
Consiliul Concurenței efectuează investigații privind presupuse exploatări ale poziției superioare de negociere și ...
La data de 26 iunie 2024, Consiliul Concurenței (în continuare „CC”) a anunțat că a efectuat o inspecție inopinată ...
ANCOM avertizează cu privire la riscul de roaming involuntar în județele de graniță
ANCOM avertizează cu privire la riscul de roaming involuntar în județele de graniță
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor de servicii ...
Parlamentul de la Moscova, aproape să adopte o legislație care va permite băncilor străine deschiderea de sucursale în Rusia
Parlamentul de la Moscova, aproape să adopte o legislație care va permite băncilor străine deschiderea de sucursale în ...
Parlamentarii ruși au acordat joi aprobarea preliminară pentru un proiect legislativ care va permite băncilor străine ...