1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Piloţii de la Lufthansa ar putea declanşa săptămâna aceasta noi mişcări de protest

Sindicatul piloţilor de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a anunţat că ar putea declanşa noi mişcări de protest marţi şi miercuri, după eşuarea discuţiilor privind salariile, care au dus săptămâna trecută la o grevă de patru zile, transmit AP, Reuters şi DPA.

28 noi, 2016 | Agerpres

În 29 noiembrie ar putea fi afectate cursele aeriene pe distanţe scurte, iar pe 30 noiembrie, zborurile pe distanţe scurte şi lungi, se arată într-un comunicat al sindicatului. Luni, toate cursele aeriene se vor desfăşura conform programului.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o creştere a salariilor cu 4,4%, în două tranşe, precum şi o plată excepţională egală cu salariul pe 1,8 luni. În schimb, sindicatul piloţilor solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloţi din Germania, începând din 2012.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a fost nevoit să anuleze săptămâna trecută aproape 2.800 de zboruri în urma unei greve de patru zile a sindicatului piloţilor, care a afectat peste 350.000 de pasageri. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014.

'Trebuie să vorbim. Sper că sindicatul VC îşi va modifica abordarea. Această situaţie nu poate fi rezolvată prin greve', a declarat duminică Bettina Volkens, responsabil pentru resurse umane în Consiliul de administraţie al Lufthansa, pentru săptămânalul Bild am Sonntag.

'Valul de greve declanşat de VC a afectat deja sute de mii de pasageri. Este complet inadecvat din cauză că o solicitare privind majorarea salariului cu peste 20% este unică atât pentru Lufthansa cât şi în cadrul industriei', a adăugat Bettina Volkens.

Analiştii de la IW Cologne Institute for Economic Research au calculat că grevelor piloţilor au costat Lufthansa 222 milioane de euro în 2014, în timp ce în 2015 protestele piloţilor şi cele ale personalului de bord au costat compania germană alte 231 milioane de euro.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.

Conform estimărilor Lufthansa, greva de săptămâna trecută a costat compania germană aproximativ zece milioane de euro pe zi. Lufthansa a dat asigurări că zborurile subsidiarelor Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS şi Brussels Airlines nu vor fi afectate.

Lufthansa a transportat, anul trecut, 107, 7 milioane de pasageri, în creştere cu 1,6% faţă de 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO