Piloţii de la Lufthansa se pregătesc de o nouă grevă

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi de la compania aeriană germană Lufthansa, a anunţat joi că discuţiile cu conducerea companiei referitoare la programele de pensionare anticipată au eşuat şi în consecinţă a avertizat că ar putea organiza o nouă grevă de protest în perioada următoare, transmite AFP.
Economica.net - joi, 25 sept. 2014, 14:28
Piloţii de la Lufthansa se pregătesc de o nouă grevă

Piloţii de la Lufthansa au organizat deja patru greve de protest în acest an din cauza intenţiei echipei de conducerea de a elimina sistemul de pensionare anticipată care permite în prezent piloţilor să se pensioneze la 55 de ani.

‘Cockpit regretă că negocierile au eşuat încă odată’, se arată într-un comunicat de presă publicat pe pagina de Internet a sindicatului, care a acuza managementul că nu vrea să ajungă la un acord. ‘Noi acţiuni de protest pot fi aşteptate în perioada următoare. Publicul va fi informat în avans’, se mai arată în comunicat.

Noua ameninţare cu greva a piloţilor de la Lufthansa vine într-un moment în care piloţii de la compania aeriană franceză Air France au intrat în a 11 zi de grevă pentru a protesta faţă de planurile companiei de a-şi extinde filiala low-cost, Transavia.

La fel ca şi alte companii europene, Lufthansa trebuie să-şi reducă costurile în faţa concurenţei venită din partea companiilor low-cost de genul EasyJet şi Ryanair dar şi a noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, precum Etihad sau Emirates.

Ultima grevă a piloţilor de la Lufthansa a avut loc în data de 10 septembrie când compania aeriană a fost nevoită să anuleze 110 zboruri interne şi europene de pe aeroportul din Munchen.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...