Piloţii Ryanair ameninţă cu greve înainte de Crăciun în Irlanda, Italia, Germania şi Portugalia

Compania aeriană low-cost Ryanair se confruntă cu perspectiva unei greve a piloţilor la nivel european, pentru prima dată în istoria sa, transmit Reuters şi DPA.
Economica.net - mie, 13 dec. 2017, 07:27
Piloţii Ryanair ameninţă cu greve înainte de Crăciun în Irlanda, Italia, Germania şi Portugalia

Marţi, sindicatul piloţilor Vereinigung Cockpit (VC) a informat, fără a preciza datele exacte, că vor avea loc mişcări de protest la 10 hub-uri din Germania ale operatorului aerian. Pasagerii vor fi informaţi la timp iar alte greve ar putea avea loc în timpul vacanţei de Crăciun, în perioada 23-26 decembrie, a declarat preşedintele VC, Ilja Schulz.

Sindicatele din Portugalia şi Italia au anunţat mişcări de protest iar piloţii Ryanair din Italia au ameninţat că ar putea intra în grevă vineri, timp de patru ore.

Asociaţia piloţilor din Irlanda (IALPA) a informat că în 20 decembrie va avea loc o grevă de 24 de ore a piloţilor Ryanair, după ce operatorul aerian irlandez a refuzat să poarte negocieri cu Consiliul reprezentanţilor angajaţilor europeni (EERC) sau cu IALPA.

Sindicatele din Portugalia, Italia şi Irlanda acuză Ryanair, înfiinţată în 1985, că aproximativ 4.000 de piloţi operează în condiţii de lucru nesatisfăcătoare, conform reglementărilor irlandeze.

Profitul net al Ryanair a scăzut cu 2% în trimestrul trei din 2017, după ce compania aeriană low-cost a plătit clienţilor compensaţii de 25 de milioane de euro (29 de milioane de dolari) în urma anulării a mii de zboruri.

Recent, Ryanair a informat că anulează peste 20.000 de zboruri, fiind afectaţi peste 700.000 de clienţi, din cauza numărului insuficient de piloţi. Sindicatele au anunţat că mulţi piloţi au părăsit Ryanair în ultimele luni pentru companiile aeriene rivale, inclusiv Norwegian Air, unde obţin contracte mai sigure, mai bine plătite, şi condiţii de muncă mai bune.

Capitalizarea bursieră a Ryanair a scăzut cu peste două miliarde de euro din 15 septembrie, când au fost anunţate primele anulări de zboruri.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Anul trecut, compania a avut, în România, 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimează o creştere de 40%.

Te-ar mai putea interesa și
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de......
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 milioane de lei și urmează o nouă sesiune de finanțare
Rabla electrocasnice 2021: Peste 40% dintre voucherele aprobate în primele două etape nu au fost consumate. Au rămas 26,2 ...
43% din voucherele aprobate în primele două etape ale Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021 nu au fost consumate. ...
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
GCS: 152 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2; 59 de persoane la ATI
Un număr de 152 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Aproape 2.000 de tone de deşeuri transportate ilegal cu barjele pe Dunăre au fost oprite la Calafat
Peste 1,9 milioane de kg de deșeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase ...