1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Piraeus Bank a atras o participare privată de 10% la majorarea capitalului

Piraeus Bank a devenit prima bancă de importanţă sistemică din Grecia care a reuşit să atragă o participare privată de 10% la majorarea de capital, în conformitate cu termenii procesului de recapitalizare a sectorului bancar elen, relatează Kathimerini.

22 apr, 2013 | Mediafax

Pragul de 10% a fost atins după ce Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară (FESF) a aprobat un acord prin care Piraeus Bank preia Millenium Bank, subsidiara băncii portugheze Millennium bcp.

În urma absorbţiei Millenium Bank, Piraeus primeşte 800 de milioane de euro de la grupul portughez, respectiv 400 de milioane de euro pentru recapitalizarea Millenium în Grecia şi alte 400 de milioane de euro pentru majorarea capitalului Piraeus.

Banca portugheză va ieşi de pe piaţa elenă după vânzarea subsidiarei din Grecia.

Piraeus a absorbit totodată subsidiara elenă a Societe Generale, Geniki Bank, care a contribuit cu alte 170 de milioane de euro la majorarea de capital.

Astfel, Piraeus Bank a atras 570 de milioane de euro din cele două tranzacţii, sumă care depăşeşte contribuţia privată minimă de 533 de milioane de euro de care banca avea nevoie pentru a evita să fie naţionalizată.

Noul obiectiv al conducerii Piraeus este să atragă alte 170 de milioane de euro de pe piaţă, astfel încât să nu fie nevoie să emită obligaţiuni convertibile. Banca va organiza roadshowuri la Londra şi New York, în speranţa că va atrage investitori.

Piraeus poate emite obligaţiuni convertibile de până la două miliarde de euro.

Piraeus Bank va organiza marţi o adunare generală extraordinară, la care urmează să fie stabilite detaliile majorării de capital. Adunarea va fi urmată de o şedinţă a consiliului de conducere, care va stabili termenii şi preţul acţiunilor care vor fi emise.

Pentru fiecare acţiune cumpărată, noii acţionari vor avea dreptul să cumpere nouă acţiuni din cele acoperite de FESF în timpul procesului de recapitalizare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO