1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Finanţe şi bănci

Piraeus Bank va prelua partea sănătoasă a băncii cooperatiste Panellinia

Grupul bancar grec Piraeus Bank, prezent şi pe piaţa din România, a ajuns la un acord pentru a prelua partea sănătoasă a băncii cooperatiste Panellinia, după ce aceasta din urmă nu a reuşit să acopere un deficit de capital, au declarat vineri pentru Reuters două surse din mediul bancar.

17 apr, 2015 | Agerpres

'Tranzacţia s-a încheiat. Piraeus Bank a acceptat să preia partea sănătoasă a Panellinia', a declarat una din surse sub protecţia anonimatului.

Sectorul bancar din Grecia a trecut în ultimii ani printr-un proces de consolidare astfel că în prezent primele patru bănci, National Bank of Greece, Piraeus, Eurobank şi Alpha Bank, controlează aproximativ 95% din industria bancară după ce au preluat băncile mai mici.

Potrivit surselor, banca cooperatistă Panellinia, care numără printre acţionarii săi şi banca cooperatistă germană DZ Bank, nu a găsit investitorii prin care să acopere un deficit de capital de aproximativ 170 milioane de euro şi a aduce capitalizarea sa la nivelul cerut de organismele de reglementare. Panellinia are o reţea de 26 de oficii bancare, active în valoare de 749 milioane de euro şi depozite în valoare de 514 milioane de euro.

Piraeus Bank, a doua mare bancă din Grecia, a preluat mai multe bănci greceşti de talie mică, precum partea sănătoasă a ATEbank şi diviziile din Grecia băncii portugheze Millennium BCP şi ale băncilor cipriote.

Piraeus Bank România este parte a grupului financiar Piraeus Bank Group, cu activitate de peste 14 ani pe piaţa locală. În 2014, Piraeus Bank România a înregistrat un profit brut de 2,1 milioane de euro şi la finele anului administra active în valoare de aproximativ două miliarde de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO