Piramal şi-a vândut participaţia deţinută la Vodafone India, pentru 881,47 mil. lire sterline

Compania indiană Piramal Enterprises Ltd a anunţat joi vânzarea unei participaţii de aproximativ 11% pe care o deţine în subsidiara Vodafone din India către grupul britanic de telefonie, pentru 89 miliarde de rupii (881,47 milioane de lire sterline), transmite Reuters.
Economica.net - joi, 10 apr. 2014, 10:59
Piramal şi-a vândut participaţia deţinută la Vodafone India, pentru 881,47 mil. lire sterline

Tranzacţia face parte din planul Vodafone anunţat în octombrie 2013 ce vizează preluarea controlului deplin al subsidiarei Vodafone din India pentru 101,41 miliarde de rupii, după ce ce Guvernul de la New Delhi a anunţat că va permite companiilor străine să deţină integral companiile de telecomunicaţii indiene.

Grupul britanic deţine direct şi indirect o participaţie de 84,5% în Vodafone India, a doua companie de telefonie a ţării.

Luna trecută, agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service a revizuit în scădere, de la stabilă la negativă, perspectiva ratingului ‘A3’ atribuit Vodafone Plc şi a confirmat calificativul pe termen scurt al operatorului britanic de telefonie la ‘Prime-2’.

Decizia vine în urma anunţului că Vodafone a achiziţionat operatorul spaniol de cablu Ono pentru 7,2 miliarde de euro (şase miliarde de lire sterline).

Vodafone va finanţa această tranzacţie în principal din resursele existente de numerar şi din datorii, ceea ce va duce la deteriorarea profilului de creditare al companiei britanice, avertizează Moody’s. Totuşi, agenţia apreciază că există un grad ridicat de certitudine că tranzacţia va obţine aprobările autorităţilor de reglementare.

Agenţia consideră că expunerea crescută a Vodafone pe pieţele emergente, după vânzarea participaţiei la Verizon Wireless, creşte vulnerabilitatea grupului la riscurile de pe pieţele emergente şi, de asemenea, expune Vodafone la riscul creşterii volatilităţii cursului de schimb.

Luna trecută, Vodafone a ajuns la un acord pentru preluarea celui mai mare operator de cablu din Spania, Ono, în schimbul sumei de 7,2 miliarde de euro. Ono este cea de a treia companie europeană din domeniul serviciilor de cablu preluată de Vodafone în ultimii doi ani. Grupul britanic a demarat un program de modernizare a reţelelor şi achiziţionarea de active acolo unde consideră necesar, după ce şi-a vândut divizia din SUA pentru 130 de miliarde de dolari.

Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc, a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...