1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

News

Pîslaru: Miercuri sperăm să avem adoptată ordonanţa privind salarizarea bugetarilor

Ministerul Muncii lucrează împreună cu toate celelalte ministere pentru ca textul ordonanţei privind salarizarea bugetarilor să fie pregătit pentru a fi adoptat, miercuri, în şedinţa de Guvern, a declarat ministrul de resort, Dragoş Pîslaru, luni, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, după Consiliul Naţional Tripartit, anunţă Agerpres.

06 iun, 2016 | Agerpres

'Mai sunt anumite (...) lucruri care se rezolvă acum privind observaţii în procesul de avizare dar, din perspectiva aceasta, echipa de la Ministerul Muncii lucrează împreună cu toate celelalte ministere să putem avea miercuri textul acestei ordonanţe pentru adoptare în şedinţa de Guvern', a spus Dragoş Pîslaru.

El a precizat că a primit şi alte recomandări de la partenerii sociali, fapt care i-a dat încredere că se poate ajunge la o propunere de lege de salarizare unitară până la sfârşitul anului.

'Este un moment important, am primit recomandări de la partenerii sociali cu privire la lucruri care transcend ziua de miercuri, când sperăm să avem adoptată această ordonanţă. Acest lucru ne-a dat încredere, mi-a dat mie încredere personal că putem construi în continuare pentru a ajunge la o propunere de lege de salarizare unitară până la sfârşitul anului şi putem într-adevăr să lucrăm împreună cu partenerii sociali şi alte proiecte importante pe care le avem în agenda Ministerului Muncii şi a Guvernului. (...) Această deschidere ne arată că, până la urmă, partenerii sociali (...) sunt mai mult decât dornici să construiască împreună cu Guvernul lucruri şi că se poate trece mai departe decât, evident, tensiunile care ţin de aşteptări care (...) au fost mult ridicate de guvernele trecute în ceea ce priveşte posibilităţile de a rezolva salarizarea unitară în sistemul public', a spus ministrul Muncii.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a subliniat procedura standard de dialog pe care această ordonanţă a urmat-o şi prezenţa premierului Dacian Cioloş la ambele întâlniri ale Consiliului Naţional Tripartit.

'Premierul a spus explicit că înţelege toate motivele şi toate aşteptările implicate şi toate aşteptările părţii sindicale legate de această lege a salarizării. Sunt de bună seamă multe din aceste aşteptări motivate şi justificate, dar că, în actualul cadru fiscal-bugetar, există o limitare (...) pe care nu o putem depăşi. Deschiderea, însă, spre dialog rămâne şi este foarte important de subliniat procedura standard de dialog pe care această ordonanţă a urmat-o şi prezenţa premierului la ambele întâlniri ale Consiliului Naţional Tripartit', a afirmat Suciu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO