1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

News

Plângere penală împotriva operatorilor site-ului de pariuri bet365.com. ONJN acuză prejudicii grave

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a formulat o plângere penală împotriva proprietarilor site-ului de pariuri www.bet365.com, Hillside (Sports) LP şi Hillside (Gaming) LP, cu sediul în Gibraltar.

16 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Firmele ar fi trebuit, conform legii, să blocheze accesul jucătorilor români la platforma de pariuri începând cu data de 11.09.2015. Au continuat, însă, să exploateze site-ul de pariuri şi după această dată, în mod ilegal, fără licenţă, încălcând, astfel, legea.

Conform unor surse din Poliţie, plângerea penală formulată de ONJN a fost trimisă autorităţilor de urmărire penală pentru cercetări, şi acuză proprietarii bet365 că au creat un prejudiciu de aproape 665.000 de lei bugetului de stat. În plus, susţine instituţia, a fost creat un grav pericol social, rezultând un total de 45.438 de contravenienţi (români care au pariat pe un site fără licenţă), iar operatorii de jocuri de noroc care deţin platforma au dobândit sume necuvenite în valoare de 36 de milioane de lire sterline.

Plângerea penală a fost transmisă Inspectoratului General al Poliţiei Române, care a înaintat-o Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru efectuarea cercetărilor în cauză, sub supravegherea Parchetului.

Piaţa românească a pariurilor online funcţiona fără un cadru legislativ, fapt corectat recent prin modificările legislative de rigoare de ONJN. Practic, firmele care operează site-uri de pariuri au intrat în legalitate, graţie acestor modificări ale legii, începând cu 1 iulie. Astfel, pentru a opera pe teritoriul României sau pentru a pune la dispoziţie servicii consumatorilor români, operatorii de jocuri de noroc trebuie să deţină licenţă şi autorizaţie de operare eliberate de ONJN. Acestea se obţin conform legii, iar în caz contrar există o serie de sancţiuni ce pot fi impuse operatorilor, dar şi jucătorilor, de la amendă la închisoare.

Din taxele din urmă din ultimii cinci ani, perioadă în care operatorii de site-uri de pariuri s-au aflat, conform legii, în ilegalitate, ONJN a adus la bugetul de stat 63 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO