1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

”Planul Juncker” prelungit până în 2020

Parlamentul European a aprobat marţi atât o prelungire până în 2020 a Fondului European de Investiţii Strategice (FEIS), mai cunoscut sub numele de ”planul Juncker”, cât şi o extindere a obiectivului acestuia de strângere de fonfuri în valoare de 500 de miliarde de euro, relatează AFP, preluată de News.ro.

12 dec, 2017 | News.ro

Lansat la jumătatea lui mai 2015, acest program - care mobilizează până la 21 de miliarde de euro reprezentând fonduri şi garanţii europene în vederea atragerii unor capitaluri private - urmează să se reorienteze şi către regiuni mai puţin bogate, dar şi către proiecte inovatoare considerate riscante care nu îşi găsesc finanţare pe piaţă, scrie News.ro.

Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a propus în septembrie 2016 o prelungire de la trei la cinci ani şi o extindere de la 315 la 500 de miliarde de euro a acestui plan lansat în vederea dezvoltării creşterii economice şi a locurilor de muncă.

Potrivit unui bilanţ prezentat în octombrie de către Comisie, FEIS a generat investiţii în valoare de 241 de miliarde de euro şi a permis crearea a 300.000 de locuri de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO