România şi Serbia vor o autostradă între Belgrad şi Timişoara. Se caută modalităţi de finanţare

România va oferi tot sprijinul posibil pentru ca aparatul administrativ sârbesc să înveţe cât mai repede proceduri europene, mai important însă este ca cele două ţări vecine să demareze cât mai rapid proiecte de infrastructură comună, cum ar fi realizarea unei autostrăzi sau a unui drum rapid între Timişoara şi Belgrad, a declarat joi premierul Victor Ponta.
Economica.net - joi, 17 iul. 2014, 11:54
România şi Serbia vor o autostradă între Belgrad şi Timişoara. Se caută modalităţi de finanţare

„Una din ideile principale a fost aceea de a avea până la 1 septembrie din partea celor doi miniştri o situaţie foarte clară referitoare la o autostradă, un drum rapid între Timişoara şi Belgrad, care sunt costurile, care este modul de finanţare. Împreună putem să dezvoltăm asemenea proiecte de infrastructură, care nu au mai fost făcute între România şi Serbia, cred, de 40 sau 50 de ani. Împreună avem aceeaşi viziune că fără infrastructură nu poţi să ai dezvoltare economică iar Serbia se poate uita şi spre România, spre est, atunci când vorbeşte despre interese şi proiecte economice’, a spus premierul român.”, a declarat Ponta.

Premierul sârb, Aleksandar Vucic, a precizat că autostrada ar urma să aibă o lungime de circa 100 kilometri şi a subliniat că Serbia are probleme de finanţare, având în vedere datoria sa publică.

In ceea ce priveste sprijinul pentru procedurile europene, Victor Ponta a dat asigurari ca Executivul de la Bucureşti va oferi tot ajutorul necesar aparatului administrativ sârbesc.

‘Noi avem o experienţă de două feluri. În primul rând, în primii cinci ani de când am devenit membri ai UE am pierdut timp şi bani, nu am ştiut să folosim aceste fonduri. Şi primul meu sfat către prietenii mei sârbi este să se pregătească mai bine decât România pentru a înţelege procedurile şi importanţa capacităţii administrative. Trebuie să ai funcţionari bine pregătiţi şi bine plătiţi, care să ştie să facă proiecte aşa cum se cer la nivel european’, a afirmat premierul român într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb Aleksandar Vucic.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...