Platforma Binance îşi măreşte personalul cu până la 30%

Platforma de crypto exchange Binance intenționează să crească numărul angajaților cu până la 30% în 2023, în contextul în care concurența a făcut reduceri masive de personal. Kraken a concediat 30% din staff în noiembrie, iar Huobi și Coinbase au disponibilizat 20% din oameni în acest an. Pentru Coinbase, a fost al doilea val de concedieri. Anul trecut piața criptomonedelor a scăzut cu 1,4 trilioane de dolari.
Ion Dobreanu - vin, 20 ian. 2023, 11:53
Platforma Binance îşi măreşte personalul cu până la 30%

Binance este exchange-ul cu cel mai mare volum la nivel global, conform statisticilor agregate de BestCryptoChecker. Changpeng Zhao, CEO-ul companiei care o operează, a făcut anunțul extinderii. Este, de fapt, o continuare a strategiei adoptate în 2022, când s-a ajuns de la 3.000 la 8.000 de angajați.

„Vom continua să construim și sperăm să fim pregătiți pentru următoarea perioadă în care criptomonedele vor fi pe val”, a declarat Zhao.

Industria a fost afectată anul trecut de prăbușirea proiectelor majore, probleme de lichiditate, falimente și eșecul important al FTX. Procurorii americani au formulat opt capete de acuzare împotriva lui Sam Bankman-Fried, fondatorul platformei de exchange amintite. Acesta a pledat nevinovat, inclusiv la acuzația de fraudă.

Binance a avut un rol important în falimentul FTX. În noiembrie 2022, această platformă de exchange s-a oferit să cumpere afacerile FTX din afara Statelor Unite ale Americii, care se confruntau cu probleme de lichiditate, dar ulterior s-au retras din tranzacție.

„Daunele pentru imaginea industriei crypto nu sunt chiar atât de mari. FTX nu era un jucător important, dar avea o voce puternică. Cu certitudine, prăbușirea lor nu poate fi trecută cu vederea, dar industria va fi ok”, a mai spus CEO-ul Binance.

„Tehnologia este fundamentală”

Changpeng Zhao a participat recent, printr-o intervenție video, la „World Economic Forum”, reuniune anuală găzduită de Davos (Elveția). Cu această ocazie, omul de afaceri a făcut câteva recomandări jucătorilor de pe piața crypto. Cel mai important sfat a fost ca ei să nu se lase distrași de bani și să se concentreze pe înțelegerea mecanismelor tehnologice care pune în mișcare această piață.

„În industria noastră, suntem atât de aproape de bani… atât de mulți oameni sunt distrași de asta și doar pe asta se concentrează. Trebuie să o luăm încet, cu grijă și constant, astfel încât să nu provocăm perturbări majore. Nu este vorba despre o singură monedă, blockchain sau schimb, este tehnologia fundamentală care evoluează și va continua să evolueze”, a spus Zhao.

S-a lansat „Binance Mirror”, pentru investitori instituționali

Pe 16 ianuarie 2023, Binance a anunțat lansarea oficială a „Binance Mirror”, o soluție de decontare în afara bursei, care permite investitorilor instituționali să investească și să tranzacționeze folosind „custodie la rece”.

Serviciul Mirror recent lansat se bazează pe Binance Custody, un custode instituțional reglementat de active digitale, și implică oglindirea activelor de depozitare la rece prin garanții 1:1 deținute pe un cont Binance.

Binance a subliniat că noua soluție oferă mai multă securitate, permițând comercianților să acceseze ecosistemul de schimb fără a fi nevoiți să posteze garanții direct pe platformă. „Activele lor rămân în siguranță în portofelul lor segregat atâta timp cât poziția lor în oglindă rămâne deschisă pe Binance Exchange, care poate fi decontată în orice moment”, au declarat reprezentanții platformei.

Securitatea cibernetică este o prioritate

În noiembrie 2022, Binance Labs, departamentul de investiții și dezvoltare al platformei de crypto exchange, a făcut o investiție strategică achiziționând NGRAVE, un furnizor de blockchain și securitate a activelor digitale specializat în soluții de maximă securitate, ușor de utilizat pentru utilizatorii crypto.

Fondată în Belgia în 2018, NGRAVE a dezvoltat un pachet de securitate pe trei niveluri, format din ZERO, portofelul hardware cu ecran tactil fără conexiune, LIQUID, aplicația mobilă care conectează utilizatorii în timp real la blockchain, și GRAPHENE, device-ul criptat din oțelul inoxidabil care le garantează utilizatorilor că nu își vor pierde niciodată informațiile.

„Obiectivul nostru a fost întotdeauna simplu: vrem să facem din lumea crypto un loc mai sigur. Misiunea noastră este să le dăm oamenilor puterea să-și protejeze averea, astfel încât să poată trăi viața pe care și-o doresc”, a declarat Ruben Merre, cofondator NGRAVE.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...