Platformă de e-commerce: Cumpărăturile s-au mutat pe online, numărul comenzilor a crescut cu 44% în primele şase luni

MerchantPro, platformă locală SaaS de e-commerce, a anunţat joi că, în prima parte a anului, cumpărăturile s-au mutat pe online, astfel că numărul comenzilor efectuate la magazinele online de pe platformă a crescut cu 44%, în timp ce valoarea comenzilor a crescut cu 62%, creşteri generate de efectele pandemiei.
Lidia Neagu - joi, 30 iul. 2020, 12:14
Platformă de e-commerce: Cumpărăturile s-au mutat pe online, numărul comenzilor a crescut cu 44% în primele şase luni

”Numărul comenzilor efectuate la magazinele online de pe MerchantPro, platformă locală SaaS de eCommerce, a crescut cu 44% în primele şase luni ale anului, în timp ce valoarea comenzilor a crescut cu 62% în acelaşi interval de referinţă. Dinamica din starea de urgenţă s-a menţinut şi, mai mult decât atât, a continuat trendul ascendent, semn că schimbarea de comportament a retailerilor şi clienţilor este mult mai profundă, iar migrarea spre achiziţiile online este o măsură luată pe termen lung”, arată un comunicat al companiei.

La nivelul celor aproximativ 1.500 de magazine din România active pe platforma MerchantPro, numărul tranzacţiilor a crescut în luna iunie cu aproximativ 50% faţă de perioada similară din 2019.

Din perspectiva valorică, dinamica este mult mai mare, creşterea înregistrată fiind de 95% faţă de iunie 2019. Se remarcă o dinamică specială şi în evoluţia cifrelor de la săptămână la săptămână, în perioada 15-21 iunie creşterea fiind de 182% faţă de perioada similară a anului trecut.

”Am urmărit cu atenţie evoluţia de la săptămână la săptămână începând cu luna martie, iar tendinţa generată de pandemie a devenit noua normalitate: cumpărăturile online nu mai sunt un comportament forţat de context, ci adoptat de un segment tot mai mare de clienţi. Cifrele arată o schimbare profundă şi o migrare pe termen lung către online, atât din partea clienţilor – comportament reflectat de numărul şi valoarea comenzilor, cât şi din partea retailerilor – numărul magazinelor noi de pe platformă fiind într-o creştere permanentă”, a precizat Arthur Rădulescu, fondator ShopMania Net, care administrează MerchantPro.

De asemenea, pe întregul interval ianuarie – iunie 2020 se observă o creştere de 44% în numărul comenzilor, respectiv de 62% în valoarea acestora, faţă de perioada similară a anului trecut. Totodată, valoarea medie pe comandă a crescut cu 12% în intervalul menţionat.

”Funcţionalităţile pe care le-am introdus, în special cele orientate către administrarea vânzărilor multi-channel, integrarea cu eMAG Marketplace şi modulele de management multi-warehouse, au avut un impact pozitiv semnificativ la nivelul interesului retailerilor offline in ceea ce priveste platforma MerchantPro, dar şi în rândul clienţilor mai vechi care au avut nevoie de suport pentru dezvoltarea businessului în noile condiţii de piaţă”, a mai declarat Arthur Rădulescu.

Magazinele online active care utilizează platforma MerchantPro în România au listate un număr total de peste 5 milioane de produse.

MerchantPro a terminat 2019 cu o cifră de afaceri de 500.000 euro, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

MerchantPro este noua identitate a platformei autohtone ShopMania BIZ. Platforma este un proiect al companiei ShopMania Net, care se adresează antreprenorilor din ecommerce din România şi Europa, prin funcţionalităţi competitive de ecommerce, servicii profesioniste de suport şi soluţii personalizate, adaptate necesităţilor specific de dezvoltare. 

ShopMania Net a avut o cifră de afaceri de 1 milion de euro în 2019. Compania operează comparatorul de preţuri Shopmania.ro şi platforma de e-commerce MerchantPro, care reprezintă 50% din business.

Te-ar mai putea interesa și
Ursula von der Leyen: Subiectul scumpirii energiei va fi discutat săptămâna viitoare în Consiliul European. Accentul va cădea pe ajutarea subiecților vulnerabili
Ursula von der Leyen: Subiectul scumpirii energiei va fi discutat săptămâna viitoare în Consiliul European. Accentul ...
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni, la Bucureşti, că subiectul preţurilor crescute la energie va fi discutat săptămâna viitoare, accentul fiind pus pe......
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori ...
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...