1EUR = 4.8705 RON

News

Moneda digitală Bitcoin la primul fond de investiţii. Se tranzacţionează pe un server din New York

Platforma SecondMarket, unde au fost tranzacţionate acţiuni ale unor companii private precum Facebook, înainte ca acestea să se listeze la bursă, a lansat primul fond american de investiţii în moneda virtuală Bitcoin, relatează Bloomberg.

26 sep, 2013 | Mediafax

Acţiunile Bitcoin Investment Trust (BIT) sunt oferite doar pe SecondMarket, care a făcut o investiţie de 2 milioane de dolari, a anunţat joi operatorul platformei de tranzacţionare din New York.

Fondul oferă posibilitatea "investitorilor sofisticaţi" să cumpere acţiuni la un preţ stabilit, fără să fie nevoie să tranzacţioneze Bitcoin pe o piaţă fragmentată şi lipsită de lichiditate, cu entităţi nereglementate, şi să deţină moneda virtuală în condiţii de siguranţă, potrivit site-ului acestuia.

De la crearea Bitcoin în 2009, valoarea de piaţă a acesteia a crescut la 1,5 miliarde de dolari, au avut loc 24 de milioane de tranzacţii şi peste 10.000 de comercianţi acceptă moneda virtuală, se arată în comunicatul SecondMarket.

"Am înfiinţat fondul pentru a elimina problemele legate de deţinerea directă a monedelor bitcoin, inclusiv legate de trimiterea acestora unor entităţi nou înfiinţate şi nereglementate, la nivel mondial", a declarat directorul general al SecondMarket, Barry Silbert.

Investiţia minimă în acest fond este de 25.000 de dolari. Investitorii care cumpără acţiuni ale fondului pot obţine numerar prin licitaţii pe SecondMarket, din 2014. Valoarea activelor nete ale fondului va fi calculată zilnic şi va fi disponibilă public.

Bitcoin a fost creată de o persoană sau un grup cunoscut sub numele de Satoshi Nakamoto şi poate fi folosită la achiziţia sau vânzarea de bunuri, de la electronice la narcotice.

Dificultatea de a urmări tranzacţiile ilegale a atras atenţia autorităţilor de reglementare, unele lansând investigaţii.

Între investitorii care susţin platforma SecondMarket se află FirstMark Capital, Social+Capital Partnership, Li Ka-shing Foundation şi Temasek Holdings.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO