1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Plătitorii de taxe pot solicita de acum identificarea prin video online la ANAF

Un ordin al Ministerului Finanțelor aprobat în 4 iunie, dar apărut în Monitorul Oficial abia la sfârșitul săptămânii trecute, permite înregistrarea unui utilizator al Spațiului Privat Virtual prin trimiterea online a unui video de identificare.

15 iun, 2020 | | ECONOMICA.net

E vorba de Ordinul MFP 2012/2020, care permite de azi înrolarea în SPV cu ajutorul identificării în sistem video a persoanelor fizice sau reprezentanților lor sau ai unor companii sau entităţi fără personalitate juridică.

După aprobarea cererii de înregistrare prin identificare vizuală online, reprezentantul legal/reprezentantul desemnat/împuternicitul utilizează sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online. În cazul în care identificarea vizuală online s-a realizat cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail.

Aici puteți vedea integral Ordinul 2012/2020

Potrivit documentului, identificare vizuală online înseamnă procesul de recunoaştere unică prin sistem video a persoanei fizice titular sau reprezentant desemnat/împuternicit al persoanelor fizice, juridice sau entităţii fără personalitate juridică în baza documentelor transmise şi/sau informaţiilor comunicate de persoana fizică, reprezentantul legal, împuternicitul sau reprezentantul desemnat pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal conform Regulamentului nr. 2016/679.

În vederea identificării vizuale online ANAF va transmite persoanei fizice o informare, pe adresa de mail completată în formularul de înregistrare, care cuprinde: 

  • instrucţiuni de desfăşurare a identificării vizuale online ce se va derula

  • comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, prin accesarea aplicaţiei de programări online puse la dispoziţie; 

  • comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV

  • reguli de conduită. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO