Plaza Centers amână cu trei luni vânzarea unui teren din Miercurea Ciuc

Dezvoltatorul israelian Plaza Centers, aflat în reorganizare, a semnat la începutul acestei luni un act adiţional care amână pre-contractul semnat în octombrie 2018 pentru vânzarea unui teren de 36.500 mp din Miercurea Ciuc cu 1,55 milioane euro.
Economica.net - Dum, 07 apr. 2019, 18:46
Plaza Centers amână cu trei luni vânzarea unui teren din Miercurea Ciuc

Actul adiţional semnat cu un cumpărător nemenţionat, prevede amânarea semnării contractului cu trei luni, până în iulie 2019, plata unui avans nerambursabil de 150.000 de euro şi creşterea preţului final cu 30.000 de euro.

Compania deja a recepţionat 110.000 de euro ca avans, iar la semnarea contractului va mai primi 1,32 milioane euro.

Pe terenul care va fi vândut, Plaza Centers intenţiona să dezvolte un centru comercial de 14.000 mp, pentru care lucrările au fost demarate în 2008 şi stopate în 2009.

Plaza Centers a avut mai multe terenuri în România pentru dezvoltări de centre comerciale, parte dintre acestea fiind vândute în ultimii trei ani (Slatina, Iași, Brașov, Târgu Mureș și Hunedoara).

În 2015, Plaza Centers a vândut și Palatul Ducal, situat pe strada Gheorghe Manu din București, pentru 1,085 milioane euro.

Cel mai important activ al Plaza Centers în România e proiectul Casa Radio, pentru care  AFI Europe semnat o scrisoare de intenție neangajantă pentru achiziția pachetului majoritar de acțiuni al proiectului situat în centrul orașului București. Valoarea totală a ofertei se ridică la 60 de milioane de euro.

Sub rezerva încheierii cu succes a acestei tranzacții, AFI Europe va deveni acționarul majoritar al acestui proiect, cu o participație de 75%. Restul pachetului de 25% din acțiuni este deținut de autoritățile române (15%) și de investitori terți (10%).

AFI Europe va derula operațiunile de due diligence care, dacă vor fi încheiate în mod satisfăcător, vor conduce la semnarea unui pre-contract de vânzare-cumpărare.

Contractul definitiv de vânzare-cumpărare este supus îndeplinirii anumitor condiții.

„Casa Radio este un punct de reper în București și achiziția proiectului este în concordanță cu strategia noastră de expansiune. Având în vedere stadiul incipient al acestei achiziții, vom oferi informații actualizate privind achiziția și planurile pentru acest proiect pe măsură ce procesul avansează”, spune Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

Plaza Centers a preluat clădirea abandonată în 2006 pentru a dezvolta un imens proiect mixt care includea birouri, mall și locuințe, ba și un hotel, cu o valoare de circa un miliard de euro.

Dâmboviţa Center a fost numit complexul care trebuia să ia locul clădirii comuniste, iar lucrările au început în 2008, dar au fost oprite un an mai târziu din cauza crizei economice.

Deși a anunțat la un moment dat, în 2017, că va continua proiectul, Plaza Centers a decis până la urmă să-l vândă, mai ales că investițiile se ridicau deja la 85 milioane de euro (în 2010) și în plus, a primit o amendă de la autoritățile americane pentru tentative de corupere a unor oficiali români.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...